De wegraces in Hengelo zijn voorlopig afgelast. Hopelijk kan het later dit jaar wel. Foto: PR
De wegraces in Hengelo zijn voorlopig afgelast. Hopelijk kan het later dit jaar wel. Foto: PR

Hamove schrapt wegraces

Algemeen

HENGELO - De Hamove heeft de internationale wegraces in Hengelo (Gld) afgelast vanwege de uitbraak van het corona-virus. Het evenement op de Varsselring stond gepland in het weekend van 9 en 10 mei. De organisatie houdt wel de optie open om de races later in het jaar alsnog te organiseren.

Ieder jaar komen er rijders uit zo'n zestien tot zeventien landen naar de Varsselring voor de internationale wegraces. Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot corona is het voor organisator Hamove dan ook niet verantwoord richting de vrijwilligers, buurt, rijders, relaties en bezoekers om het evenement door te laten gaan. De 53ste Road Races in Hengelo Gld had als hoofdnummer op het programma het Internationale Road Race Championship (IRRC). Daarnaast zouden de BeNeLux Trophy Superbike, BeNeLux Trophy Supersport, ONK-BK Zijspannen, NK Classics-IHRO, Belgian Twin Trophy, Camathias Cup en de 2-Stroke klasse aan de start verschijnen.

Nieuwe hal
De Hengelose vereniging zegt in een verklaring: "Als bestuur van de Hamove volgen wij de ontwikkelingen met betrekking tot het corona-virus op de voet. De gezondheid van onze vrijwilligers, buurt, rijders, relaties en bezoekers staat voor ons voorop. We hebben helaas het besluit moeten nemen dat alle evenementen van de Hamove tot 1 juni 2020 worden afgelast. Dit betekent ook dat onze jaarlijkse wegrace op 9 en 10 mei niet plaats kan vinden. Daarnaast zullen ook de eerste clubcross en de opening van onze nieuwe hal op de geplande datum niet doorgaan. De komende periode worden de mogelijkheden bekeken of de opening van de nieuwe hal en de wegrace later dit jaar alsnog kunnen plaatsvinden."
In clubhuis De Molen zullen tot en met 6 april ook geen samenkomsten worden gehouden als dat niet noodzakelijk is.

www.hamove.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant