Eenzaamheid ligt op de loer door de corona-beperkingen. Foto: PR
Eenzaamheid ligt op de loer door de corona-beperkingen. Foto: PR

Extra aandacht voor kwetsbare Bronckhorsters

BRONCKHORST - Door het corona-virus zijn er verregaande maatregelen genomen die een grote impact hebben op het dagelijks leven van alle Nederlanders. Maar de gevolgen daarvan komen extra hard aan bij kwetsbare mensen. Daarom blijft Present Bronckhorst ook nu groepen vrijwilligers verbinden met deze mensen. Niet zoals gebruikelijk 'achter de voordeur', maar met een ontmoeting en hulp zonder fysiek contact.

Present Bronckhorst wil kleine groepen vrijwilligers (twee à drie personen) verbinden met mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Dat gebeurt net als altijd samen met hulpverleners, omdat zij weten wie wel wat extra aandacht en ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld ouderen, mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking en/of chronische ziekte, mensen die de taal niet goed spreken of digitaal niet zo vaardig zijn.
De groep houdt vervolgens vooral telefonisch en online contact, bezorgt een bloemetje, stuurt een leuke tekening of kaart, maakt een videoboodschap, enzovoort. Het is vanwege de huidige beperkingen niet de bedoeling om fysiek contact met elkaar te hebben. De vrijwilligers kunnen zelf via WhatsApp met elkaar en met Present afstemmen. Bij het onderhouden van het contact dienen de richtlijnen van het RIVM te worden gevolgd.
Wie belangstelling heeft om anderen bij te staan kan kijken op onderstaande website of contact opnemen met Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present, via e-mail hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of tel. 06-15136687.

www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden