Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg voorlopig dicht

KRANENBURG - Het bestuur van het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg heeft besloten het museum als gevolg van de corona-crisis tot en met maandag 4 mei te sluiten voor bezoekers.

Dit is een week langer dan de door het kabinet aangegeven datum van 28 april, maar uit het advies om in de zogenaamde meivakantie geen uitjes te plannen heeft het bestuur de conclusie getrokken om in die week nog niet open te gaan. Na de volgende persconferentie van het kabinet op 21 april zal worden bezien of het museum wel open kan, of dat het nog langer gesloten moet blijven.
Ondanks alle beperkingen was er in de afgelopen periode toch veel werk verricht om de nieuwe tentoonstelling in te richten en dat is in belangrijke mate gelukt. Helaas moest al eerder worden besloten om de officiële opening op zondag 5 april te schrappen, inclusief het optreden van het koor Encore uit Oldenzaal. Ook de aangekondigde fototentoonstelling van Hans Hampsink over de Goede Week in Andalusië vervalt. Deze wordt uitgesteld tot april volgend jaar.
Het Heiligenbeeldenmuseum betreurt de maatregel, maar vindt die gelet op de volksgezondheid en de kwetsbaarheid van de veelal wat oudere vrijwilligers wel noodzakelijk. Een belangrijke bijkomstigheid is ook dat de inkomsten stilstaan, terwijl de lasten doorlopen, maar het is nog te vroeg om over de gevolgen daarvan te speculeren, aldus bestuursvoorzitter Ton Rutting.
Actuele informatie is te vinden op de website.

www.heiligenbeeldenmuseum.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden