Maarten en Martine Smit. Foto: Alex Vreeman
Maarten en Martine Smit. Foto: Alex Vreeman

Wijnhandel Smit trots op Acht kastelen kruidenbitter

Algemeen

VORDEN - “We zijn gewoon open en ook ongewoon geopend”, laat Maarten Smit van de gelijknamige wijnhandel weten. “Want voor een wijnbestelling kunt u in de winkel terecht, maar ook via telefoon, email of via onze vernieuwde webshop kunt u uw bestelling plaatsen.”

De webshop draait nu een jaar en daar kunnen klanten zich gemakkelijk oriënteren en zich zelf bedienen. “Mensen zijn tegenwoordig meer thuis als winkels gesloten zijn en kunnen zo toch rustig kiezen en laten bezorgen. Binnen Vorden is dat kosteloos.”
“Naast het beroemde ‘Citroentje’ van Brandenbarg, hebben we sinds deze week ook weer de enige echte Acht Kastelen kruidenbitter op voorraad”, vertelt Maarten trots. “Het verloren gewaande recept van mijn betovergrootmoeder lag verscholen in een koffer bij mijn moeder op zolder. Nu is dit typische Vordense distillaat weer in ere hersteld en wordt deze voor ons in kleine charges gestookt bij twee ambachtelijke distillateurs.”
Evenementen en proeverijen worden vanwege corona even niet georganiseerd. “Nu vragen we om de anderhalve meter te respecteren”, zegt Maarten beslist. “We laten maximaal twee mensen tegelijk binnen, zodat Martine en ik de ruimte hebben om toch goed te kunnen adviseren.“


Burg. Galleestraat 12

0575-845734/06-20380312

www.wijnhandelsmit.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant