Hotel Bakker had een nieuw terras op de parkeerplaats ingericht. Foto: Jan Hendriksen
Hotel Bakker had een nieuw terras op de parkeerplaats ingericht. Foto: Jan Hendriksen

Gezellige drukte op terrassen in het centrum van Vorden nu het weer mag

VORDEN – Elf weken bleven de deuren van de Vordense cafés en restaurants gesloten in verband met de maatregelen rondom het corona-virus. Tweede pinksterdag om 12.00 uur mochten de horecaondernemers onder voorwaarden hun deuren en terrassen weer openen. Het resulteerde in het centrum van Vorden niet in wachtrijen, maar wel in een gezellige drukte.

Door Jan Hendriksen

Bij Grand Bistro de Rotonde kon men maandag 1 juni om 12.00 uur stipt de eerste gasten weer verwelkomen. “En dat was een geweldig moment. Proost en welkom terug iedereen”, zo verklaarde het team van Grand Bistro de Rotonde.

Ook Hotel Bakker was er helemaal klaar voor op deze prachtige zomerse dag. “Iedereen is weer welkom ook op ons nieuwe terras aan de overzijde van de Dorpsstraat op de parkeerplaats”, zo liet Liesbeth Geubels-Bakker weten.
Hotel Bakker had op een gedeelte van de parkeerplaats een nieuwe sfeervol terras ingericht inclusief een oude boerenwagen. En dat leverde nostalgische gevoelens op. Op deze wijze liet Hotel Bakker, na 75 jaar, Vorden terugkijken in de tijd. Want in het verleden had het horeca etablissement een ‘overtuin’ op die locatie. “Dit zou een blijvertje moeten worden”, was dan ook een veel gehoorde reactie tweede pinksterdag. De heer en mevrouw Van Wenderen uit Limburg waren de eerste gasten op dit nieuwe terras.

René Jak van Grand Café Het Meestershuis liet op de Facebook pagina van het grand café weten dat men 77 dagen, oftewel ruim één vijfde deel van het jaar 2020, heeft moeten wachten op een sluitdrankje na een dag werken. “En ik kan jullie zeggen dat smaakt de 'bovenmeester' bijzonder goed. Waar vanmorgen bij het ontwaken de angst nog de overhand had, overheerst nu de trots. Trots op mijn team die na 77 dagen niet werken weer knalde als vanouds, maar ook trots op al die gasten die ons perfect geholpen hebben om deze moeilijke eerste dag tot een succes te maken”, aldus Jak.

Patricia ten Barge van Eet-, drink en feestgelegenheid De Herberg was blij dat men op 1 juni weer een nieuwe start heeft kunnen maken. “We hebben het als een een uitdaging gezien met erg veel veranderingen en aanpassingen, een grote stretchtent in de tuin, nieuwe parasol en een nieuwe menukaart. Mede dankzij onze medewerkers hebben wij dit allemaal kunnen realiseren.”
Wil men bij De Herberg komen lunchen of dineren dan dient men wel te reserveren. Patrica ten Barge: “Wij gaan ’s avonds in twee tijdsvakken werken: van 17.00 tot 19.00 uur en van 19.15 tot 22.30 uur. Het café-gebeuren op vrijdag- en zaterdagavond zal tijdelijk op een laag pitje komen te staan. Dertig gasten mogen er in het café en moeten van tevoren reserveren. Bij binnenkomst volgt een checkgesprek, de anderhalve meter afstand wordt steeds in acht genomen en krijgt men een zitplaats. Vrijdag en zaterdag zijn wij tot 00.00 uur geopend.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden