Vierakker en Wichmond kijken uit naar Dorpskwis

VIERAKKER/WICHMOND - Oranjecomité Vierakker-Wichmond is momenteel volop bezig met de voorbereidingen voor een Dorpskwis. De animo van de inwoners voor deelname is groot want er zijn al tal van aanmeldingen.

Het idee begon een maand geleden te leven. Het Oranjecomité was enigszins somber over het niet doorgaan van de Feestweek door de corona-maatregelen maar bleef zoeken naar een leuke activiteit voor de gemeenschap die wel doorgang kon vinden. Na gebrainstormd te hebben kwam het idee op om een ludieke Dorpskwis op touw te zetten, die zowel uitermate gezellig als veilig kon zijn.
Op zaterdag 29 augustus is het dan zover. De kwis, die zich in en rondom Wichmond zal afspelen, start om 19.30 uur en eindigt om uiterlijk 23.30 uur. Tot 15 juli mogen teams van maximaal tien personen zich opgeven.
De kwis is bedoel voor mensen, jong en oud, die woonachtig zijn in Vierakker, Wichmond of buurtschap Delden. Het team kan vanaf een centraal punt een kwisboek ophalen en speelt dan vanuit de tuin gezellig mee om de vragen te beantwoorden. Er zullen diverse onderdelen zijn voor allerlei leeftijdsgroepen. Sommige onderdelen vergen hersenkracht, andere onderdelen zijn weer een beproeving van het korte- of langetermijngeheugen. Ook zijn er ludieke opdrachten waar natuurlijk veel punten voor te verdienen zijn.
De lokale ondernemers worden betrokken in het faciliteren van de kwis, waardoor het echt een activiteit voor en door de gemeenschap wordt. Het winnende team gaat er uiteindelijk met een prachtige beker vandoor.
Er hebben zich al veel teams opgegeven. Dat laat wel zien dat de inwoners echt uitkijken naar gezelligheid en iets leuks om te doen. In de tussentijd is het Oranjecomité nog druk om alle vragen rond te krijgen, maar één ding staat vast; het gaat een leuke èn spannende Dorpskwis worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden