Performance Racing-rijder Jorn Hamberg. Foto: Henk Teerink

Hamove doet volop mee op Sachsenring en Lausitzring

Algemeen

HENGELO - Hamove-leden Victor Steeman en Jorn Hamberg hebben afgelopen week en weekend zeer verdienstelijk gepresteerd op de Sachsenring en de Lauzitsring in Duitsland. Victor Steeman deed dat het beste: hij reed op beide evenementen en behaalde vier top-tien-plaatsen.

Nadat in Assen een aantal weken geleden het eerste IDM-evenement (Internationale Deutsche Motorrad Meisterschaft) om het kampioenschap had plaatsgevonden werd nu volop gereden in Duitsland. Afgelopen maandag en dinsdag op de Sachsenring en vanaf vrijdag tot en met zondag op de Lauzitsring. Elk evenement kende twee wedstrijden.
Victor Steeman komt uit voor Lentink Sports Racing en Jorn Hamberg rijdt voor het Hengelose Performance Racing van Tonnie en Arno Wassink. Hamberg reed alleen op de Lausitzring. Beide rijders komen uit in het IDM Superport 600 kampioenschap.

Top Tien
Victor Steeman zette een mooie prestatie neer en scoorde in elke wedstrijd een top-tienplaats. Op de Sachsenring ging het wat moeizaam mede omdat het een ontzettend moeilijk circuit is. Er zitten veel hoogteverschillen en bochten in. De rijder krijgt daar geen moment rust en met de hitte van afgelopen week was het zeker geen klusje dat zo geklaard was. Steeman behaalde op de Sachsenring een mooie achtste plaats in race 1 en werd in de 2de race keurig tiende. Beide races werden gewonnen door de Duitse rijder Max Enderlein.
Het hele circus verplaatste zich naar de Lausitzring waar op zaterdag en zondag het derde IDM-evenement werd verreden. Ook daar deed Victor Steeman het meer dan goed. Hij werd op zaterdag zesde in race 1. Op zondag deed hij het nog iets beter en finishte voor het Lentink Sports Racing als vijfde.

Kans
Op de Lausitzring kwam ook het Performance Racing aan de start met een wildcard voor Jorn Hamberg. Hij had het moeilijk en dat was ook wel te verklaren. Jorn heeft de afgelopen jaren nauwelijks gereden, op een paar stratenraces na. Dit had zijn seizoen moeten worden in de IRRC (International Road Racing Championship), maar helaas zijn in deze serie alle evenementen afgelast.
Het Performanbce Racing Team gaf Jorn de kans om zich te meten met de IDM-rijders. Hamberg greep dit met beide handen aan en hij kon na afloop spreken van een geslaagd weekend. In de eerste wedstrijd op zaterdag werd hij 25ste. In de warming-up van tien minuten op zondag werd er nog wat veranderd aan de motor en dat resulteerde in een goede 21ste klassering. Zowel Jorn als het Performance Racing waren tevreden met de uitslagen. Beide races werden gewonnen door de Kroaat Martin Vugrinec.

Talent
Hans Smees deed goed werk voor het Freudenberg Team en kon tevreden naar de Achterhoek terugkeren. Hij was daar werkzaam voor het Duitse talent Dirk Geiger die uitkomt in de IDM Supersport 300. Smees' pupil werd zaterdag tiende en reed zich zondag verdienstelijk naar een zevende positie.
De Duitser Jonas Folger won alle vier de races in het Superbike 1000 kampioenschap. De finale-races voor deze titel zijn van 25 t/m 27 september op het circuit van Hockenheim. Net als bovenstaande evenementen worden deze zonder publiek gereden.