Deel van het bestuur en team van Present Achterhoek: (v.l.n.r.) Nelly de Vries, Ineke Bennink, Josefien Nahuis, David van Groningen, Jasmijn Wagenaar en Hilde Colenbrander. Foto: Present Achterhoek
Deel van het bestuur en team van Present Achterhoek: (v.l.n.r.) Nelly de Vries, Ineke Bennink, Josefien Nahuis, David van Groningen, Jasmijn Wagenaar en Hilde Colenbrander. Foto: Present Achterhoek

Present Achterhoek geeft Bronckhorster gezin ruimte

VORDEN - Present Achterhoek ging in september zelf vrijwillig aan de slag. Een deel van het team en bestuur hielp op zaterdagochtend een Bronckhorster gezin bij het opruimen van hun schuur. Door allerlei problemen was die in de afgelopen jaren gevuld met allerlei spullen die eigenlijk naar de stort moesten. Het gezin was zelf het overzicht kwijt en wist niet hoe te beginnen. “Er is zo’n last van mijn schouders nu”, liet de vader na afloop weten.

Via het sociaal team van de gemeente Bronckhorst was de vraag bij Present neergelegd. De organisatie koppelde de vraag aan de groep en de vrijwilligers ruimden de spullen samen met het gezin op. Een deel konden ze meteen in een afvalcontainer voor het huis storten en de overige spullen werden in een paardentrailer naar het Recycleplein in Zutphen gebracht. Het gezin was hier erg mee geholpen, mede omdat het zelf niet over een auto beschikt.
Het resultaat: een opgeruimde schuur, ruimte voor het gezin in schuur en hoofd om een frisse start te maken en hopelijk meer overzicht voor de toekomst. En de vrijwilligers vonden het leuk om elkaar op een andere manier te leren kennen en deze klus samen te doen. “Het was een pittig karwei, maar fijn om te horen en te zien dat het gezin geholpen is met het werk dat is verzet”.
Wie het leuk lijkt om met een groep vrienden, collega’s of andere groep iets voor een andere Bronckhorster te betekenen moet eens kijken op onderstaande website. Daar valt te lezen hoe een paar uur van jouw tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Direct aanmelden kan bij Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst: e-mail hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of tel. 06 15136687.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden