Voorafgaand aan de Sint Hubertusjacht in Vorden werden vorig jaar de honden door pastoor Scheve ingezegend. Foto: Jan Hendriksen.
Voorafgaand aan de Sint Hubertusjacht in Vorden werden vorig jaar de honden door pastoor Scheve ingezegend. Foto: Jan Hendriksen.

Geen slipjacht in Vorden

VORDEN - Het Slipjachtcomité Vorden heeft in verband met de coronacrisis besloten om in november in Vorden geen slipjacht te organiseren.

Vorig jaar organiseerde het comité de veertigste jacht in Vorden. Een heel speciale jacht, niet alleen vanwege dat jubileum, maar meer nog omdat de Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging (KNJV) vorig jaar de Sint Hubertusjacht - de opening van het jachtseizoen voor haar leden - voor het eerst in de geschiedenis aan het Slipjachtcomité Vorden had toegewezen
“En wat zou het mooi zijn geweest als we deze jacht dit jaar weer in samenwerking met de KNJV hadden mogen organiseren. Maar in verband met de Covid-19 situatie zijn wij van mening dat het niet verstandig is een slipjacht te organiseren”, zegt Tiny Koning namens het Vordense Slipjachtcomité. Volgens het organisatiecomité dat verder bestaat Liesbeth Geubels, Albert Mulderije en Appie Noordkamp geeft het geen pas om zolang er vanwege corona allerlei activiteiten worden afgelast en/of verboden, een jacht uit te zetten.
"Op dit moment nemen de besmettingen in de Randstad hand over hand toe. Nogal wat van de deelnemende jachtruiters komen uit die regio en wij willen zeker niet dat hierdoor ook het aantal besmettingen in onze streek toeneemt. Ook als er geen publiciteit aan de jacht zou worden gegeven verwachten wij veel toeschouwers aangezien door het vragen aan landeigenaren toch wel bekend wordt dat er een slipjacht is. Dan kunnen wij toeschouwers niet op 1.5 meter houden. Het weren van kijkers zien wij niet als mogelijkheid. En daarom dit jaar geen Slipjacht in Vorden. Hoe jammer dat ook is”, aldus Tiny Koning.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden