Afbeelding
PR

Hoe jij stijlvol verschijnt op je volgende sollicitatie

Algemeen

Hoe jij stijlvol verschijnt op je volgende sollicitatie
Bijna iedereen heeft wel eens een sollicitatiegesprek gehad. Of dit nou bij een groot of klein bedrijf is, een sollicitatiegesprek is altijd spannend. In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor hoe jij ervoor kunt zorgen dat je er verzorgd uitziet bij je volgende sollicitatiegesprek. Een eerste indruk is immers altijd van groot belang en kan jouw kans op een baan vergroten.

Wat zegt de kleur van je outfit over jou?
De kleur van je outfit maakt veel uit voor wat voor indruk je achterlaat. Bij het kiezen van jouw outfit is het goed om stil te staan bij het soort bedrijf waar je solliciteert. Bij een informeel bedrijf heb je meer vrijheid om een opvallende kleur te kiezen. In het formelere zakenleven is het slimmer om een neutralere kleur te kiezen. Wit en blauw zijn klassieke kleuren binnen het bedrijfsleven. Deze kleuren staan voor geloofwaardigheid, loyaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer je liever een warmere indruk wilt maken, kun je gaan voor warmere tinten, zoals rood en beige. Deze kleuren staan voor energie en creativiteit. Het is dus erg slim om erachter te komen wat de werkcultuur is binnen een bedrijf en daarop jouw outfit op aan te passen. Het dragen van een zwarte outfit wordt afgeraden omdat dit gezien wordt als gesloten en hard.

Tips voor de beste indruk
Hieronder worden elf tips gegeven waardoor jij zeker weet dat je de best mogelijke eerste indruk maakt met je herenkleding of dameskleding outfit.

1. Zorg ervoor dat je nette schoenen draagt. Al is een bedrijf niet formeel, kun je het beste kiezen voor gepoetste of suède schoenen.
2. Zorg ervoor dat je outfit past bij het soort bedrijf waar je solliciteert. Wanneer je solliciteert bij een formeel bedrijf, kleed je dan formeel. Heeft het bedrijf een informelere werkcultuur, dan heb je meer vrijheid in het kiezen van je outfit. Bij twijfel kun je beter voor te formeel gaan dan te informeel.
3.Draag geen korte broeken bij een sollicitatie. Het is slim zo min mogelijk blote huid te laten zien tijdens een sollicitatie.
4. Zorg ervoor dat je make-up subtiel is. Teveel make-up kan afleiden.
5. Zorg ervoor dat je baard netjes is. Een stoppelbaard kan onverzorgd overkomen, in dit geval is het slimmer om deze te scheren voor de sollicitatie.
6.Draag kleding die de juiste maat is. Het liefst sluit jouw overhemd aan op de broek. Bij een formele situatie is een slim fit broek de veiligste keuze.
7. Zorg ervoor dat je niet te veel sieraden draagt. Subtiele sieraden zijn geen probleem, maar zorg ervoor dat je grote of opvallende sieraden vermijdt.
8. Zorg ervoor dat je stropdas niet te opvallend is en past bij de rest van je outfit.
9. Draag geen petten of mutsen, tenzij je dit draagt uit religieuze overwegingen. Dit komt erg onprofessioneel over.
10. Zorg ervoor dat eventuele piercings of tatoeages verborgen zijn. Hoewel deze steeds meer geaccepteerd worden in het bedrijfsleven, is het slim het zekere voor het onzekere te nemen tijdens een sollicitatie.
11. Is het warm en is het bedrijf informeel? Draag dan een poloshirt in plaats van een T-shirt.

De belangrijkste tip
Uiteindelijk is het het belangrijkst dat jij je goed voelt in wat je draagt en dat je jezelf kan zijn. Kies een outfit waarin jij je zelfverzekerd voelt en wees jezelf tijdens je sollicitatie. Ben je op zoek naar een nieuwe heren sollicitatie outfit? Kijk dan een op de heerenzaak.nl. Een volledige collectie herenkleding online. Ga in een nieuwe, stijlvolle outfit naar je sollicitatie. Succes!

Dit artikel wordt u aangeboden door Heerenzaak.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant