<p>Voorzitter Han Bruggert (r.) zette oprichter Jan Strijd in het zonnetje. Foto: Jaap Harmsen</p>

Voorzitter Han Bruggert (r.) zette oprichter Jan Strijd in het zonnetje. Foto: Jaap Harmsen

Oprichter 50-jarige Trimclub Vorden traint en trimt nog steeds mee

VORDEN - Beter bewijs voor het nut van lichaamsbeweging is er bijna niet: Trimclub Vorden bestaat vijftig jaar en oprichter Jan Strijd, 78 jaar oud inmiddels, traint nog steeds de leden en trimt zelf net zo hard mee mee. De verjaardag van de club, op 10 oktober, werd om coronaredenen sober gevierd, met onder meer een digitale toespraak van burgemeester Marianne Besselink.

Trimclub Vorden is opgericht in 1970, toen 'trimclubs' een heuse rage werden. Op verzoek van (destijds) gymvereniging Sparta begon Jan Strijd met de club. Daarmee is de Trimclub Vorden één van de oudste nog steeds bestaande trimclubs van Nederland. Alle reden voor burgemeester Besselink om de jubilerende vereniging en de jubilaris Jan Strijd toe te spreken. In een digitaal filmpje bracht zij complimenten en felicitaties over.
De burgemeester toonde daarbij ook het eerste exemplaar van het jubileumboek dat voor deze gelegenheid is samengesteld. Daarin is vijftig jaar geschiedenis van de Trimclub samengevat. Te lezen is bijvoorbeeld dat de Trimclub Vorden jarenlang een hardloopwedstrijd organiseerde rondom kasteel Vorden. Dat was destijds nog het gemeentehuis. En dat de basis van de bekende “oudejaarscrossloop” ooit door Trimclub Vorden is gelegd.
Voorzitter Han Bruggert zette vervolgens Jan Strijd extra in het zonnetje. De oprichter kreeg een heuse jubileum-oorkonde uitgereikt. Ook lid en trainer Jo de Koning werd gehuldigd. Hij ontving een gouden certificaat vanwege het bereiken van de 80-jarige leeftijd.
De gemiddelde leeftijd van de Trimclub Vorden is AOW-plus. Het oudste lid is 88 jaar jong en het jongste is 55 jaar oud. Maar dat maakt niets uit. Alle leden, ook de 'jongere ouderen', trimmen nog steeds iedere zaterdagochtend om 9.00 uur in het bos achter het voetbalveld. Want ondanks het gouden jubileum en de hoge leeftijd: de Trimclub Vorden blijft Strijdvaardig. In deze coronatijd is het belangrijk om actief te blijven.
Wie mee wil doen is welkom om eens een keertje te komen kijken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden