Zwembad zoekt Vrienden om het hoofd boven water te houden

VORDEN - Zwembad 'In de Dennen' heeft het moeilijk. Corona heeft, zoals bij veel stichtingen en verenigingen, het seizoen behoorlijk in de war gegooid. Om het hoofd boven water te kunnen houden organiseert het Vordense zwembad daarom een Vriendenactie.

Deze week start de donateursactie om zwemvrienden te werven. Wie ieder voorjaar en zomer ook zo geniet van In de Dennen en dat nog jaren wil blijven doen, wordt opgeroepen nu 'Vriend van het zwembad' te worden. Een 'vriend van' doneert ieder jaar een vast bedrag aan het zwembad. Door middel van deze jaarlijkse giften kan het bad geld reserveren voor toekomstig onderhoud, een extraatje of cursussen voor de vele vrijwilligers, zoals EHBO en reddingszwemmen, nieuwe materialen en nog veel meer.
Zwemvrienden krijgen extra aandacht. Dit kan zijn in de vorm van een kijkje achter de schermen of een uitgebreid jaarverslag van alle activiteiten.
Het Vordense bad heeft op dit moment een kleine 200 vrienden. maar wil dit aantal graag uitbreiden. En juist in dit coronajaar is die steun extra hard nodig. De verkoop van zwemkaartjes en abonnementen bleef dramatisch achter bij andere jaren vanwege de beperkte openstelling van het zwembad. Ook moest de horeca tot 1 juli dicht blijven en konden er dit jaar geen activiteiten zoals verjaardagsfeestjes en andere evenementen worden georganiseerd. Gelukkig heeft de hittegolf van deze zomer de financiële schade nog enigszins beperkt. Het seizoen is inmiddels afgesloten. Dat gebeurde op 20 september met het traditionele hondenzwemmen.
Mensen die In de Dennen willen helpen vinden elders in deze krant een advertentie met een flyer ze kunnen uitknippen, invullen en opsturen naar of afgeven bij het zwembad.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden