<p>V.l.n.r.: Daan Wolbrink, Merel Van Mierlo, Lot Wolbrink, Tessel Wolbrink en Imke Wolbrink. Foto: Paul Harmelink</p>

V.l.n.r.: Daan Wolbrink, Merel Van Mierlo, Lot Wolbrink, Tessel Wolbrink en Imke Wolbrink. Foto: Paul Harmelink

Pompoenenjacht in Wichmond

WICHMOND - In het weekend van 7 en 8 november griezelde het in de dorpskern van Wichmond. Vele tuinen en ramen waren omgetoverd in Halloween sfeer, ’s Avonds werden de lichtjes ontstoken en gingen de kinderen gekostumeerd op pompoenenjacht. De jongere kinderen telden de pompoenen terwijl de oudere kinderen op zoek gingen naar letters. Met deze letters moesten zij de zin ‘Griezelen in Wichmond’ in elkaar puzzelen. Bij de Boekenbarg (centrale plek in het dorp) konden zij aan het einde van hun jacht de antwoorden inleveren en hun trofee in ontvangst nemen. Deze mooie traktatie was gemaakt door dagopvang ‘Puur Natuur’ uit Hengelo.

De laatste jaren leeft Halloween steeds meer onder de jeugd. Door corona dreigde dat dit jaar in het water te vallen, het spel Trick or Treat levert immers veel contactmomenten op en paste niet bij de huidige situatie. Dorpsbelang Wichmond Vierakker besloot op zoek te gaan naar kansen, initiatieven die wel mogelijk zijn. Zo raakten zij geïnspireerd door een pompoenenjacht die zijn oorsprong vindt in Amerika. Snel werd er contact gezocht met de gemeente Bronckhorst, om te laten toetsen of dit evenement past binnen het huidige coronabeleid. De volgende werkdag volgde er al een akkoord, mits de algemeen geldende regels in acht werden genomen. Binnen een week werd het hele evenement op poten gezet. Dit resulteerde in een succes, veel inwoners hadden hun raam en of tuin in Halloween sfeer gebracht en kinderen gingen enthousiast op zoek naar pompoenen. Iedereen leek zin te hebben in een verzetje, in een tijd waarin toch veel evenementen worden afgelast. Wichmond en Vierakker lieten weer zien dat de saamhorigheid in deze gemeenschap groot is. 

Vervolg
Dorpsbelang Wichmond Vierakker heeft al te kennen gegeven dat zij dit evenement volgend jaar zeker weer een vervolg willen geven. Enthousiaste vrijwilligers die volgend jaar willen helpen bij dit evenement kunnen zich alvast aanmelden via info@wichmondvierakker.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden