Burgemeester en Sint samen op Dorpsschool
<p>Marianne Besselink overhandigt de Sint een mand vol tekeningen. Foto: PR/Dorpsschool Vorden</p>

Marianne Besselink overhandigt de Sint een mand vol tekeningen. Foto: PR/Dorpsschool Vorden

Burgemeester en Sint samen op Dorpsschool

Sinterklaas ontmoet, na een goede nachtrust, Marianne Besselink op school

VORDEN - Na de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Vorden, stond er ineens een bed in de speelzaal van De Dorpsschool. De kinderen vermoedden dat Sinterklaas hier logeerde. Ze ontdekten al snel dat het bed elke nacht beslapen werd en dat er iedere dag iets was veranderd aan de tijdelijke slaapkamer.

De ene dag lagen er allemaal knuffels in bed en de andere dag werd duidelijk dat Ozosnel zijn hooi en wortelen niet had opgegeten. Zelfs Sinterklaas zijn sloffen stonden woensdag nog voor het bed! Die was piet vergeten op te ruimen. Helaas lieten ze zich niet zien… tot vrijdagmorgen. Sinterklaas en de pieten versliepen zich, doordat ze moe waren van het harde werken. Meester Sander ontdekte dat ze nog in bed lagen en heeft de kinderen uitgenodigd om even heel stil langs het bed te lopen. Zo kon de Sint nog even een kwartiertje langer uitslapen. Ze hadden het blijkbaar echt nodig.

Met alle kinderen is daarna ‘Zie ginds komt de stoomboot’ gezongen om het drietal te wekken. Eenmaal uit bed en opgefrist vertelde Sinterklaas dat in het Sinterklaasjournaal is gevraagd om een tekening voor hem te maken. Die konden de kinderen bij de burgemeester van Bronckhorst inleveren. Zij, Marianne Besselink, was vrijdag op school om een mandje vol tekeningen aan Sinterklaas te overhandigen. Sinterklaas was er erg blij mee. En hij heeft daarna samen met de kinderen op de Vordense basisschool een fijne verjaardag gevierd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden