Verkeersveiligheid kent geen lockdown

BRONCKHORST - De afgelopen weken wordt het langzaam weer drukker op straat en inmiddels zijn ook de basisscholen weer begonnen. Het bestuur van VVN Bronckhorst betreurt het daarom zeer dat de praktijk verkeersexamens voor basisschoolleerlingen als gevolg van corona moeten worden geannuleerd.

Gelet op de RIVM-richtlijnen en de steun die oudere vrijwilligers bij de praktijkexamens verlenen heeft VVN Bronckhorst deze keuze moeten maken. Zodra het volgend schooljaar weer kan staat de organisatie klaar om samen met de basisscholen, ouders, vrijwilligers, lokale fietsenmaker en wijkpolitie weer een examenroute uit te zetten.
Maar omdat de verkeersveiligheid geen lockdown kent kan iedereen op onderstaande website terecht om melding te maken van een verkeersonveilige situatie in zijn of haar buurt. Iedere tip wordt bekeken door een verkeerskundig consulent en in het periodiek overleg met de gemeente Bronckhorst en politie besproken. Zo heeft VVN Bronckhorst aan de hand van verschillende meldingen geadviseerd bij het verbeteren van de verkeersveiligheid, zoals het plaatsen van snelheidsmatrixborden en het snoeien van heggen bij onoverzichtelijke kruisingen. Op die manier kan het aantal verkeersonveilige situaties substantieel worden verkleind.


www.particpatiepunt.vvn.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden