<p>&lsquo;Oud Vorden kenners&rsquo; Jo en Bennie Harmsen krijgen een fles lekkere wijn uitgereikt. Foto: Oud Vorden</p>

‘Oud Vorden kenners’ Jo en Bennie Harmsen krijgen een fles lekkere wijn uitgereikt. Foto: Oud Vorden

(Picasa)

Fotoquiz Oudheidkundige vereniging Oud Vorden afgesloten

Jo en Bennie Harmsen ‘(Oud)Vorden kenners 2021’

VORDEN – Een maand lang hebben leden en niet-leden van de Oudheidkundige vereniging Oud Vorden hun kennis van Vorden en omgeving in heden en verleden kunnen testen, door de onlinequiz die aangeboden werd via de website www.oudvorden.nl.

Wegens het niet fysiek bij elkaar kunnen komen op de traditionele zogenaamde Niejaorsvesite meende het bestuur van Oud Vorden toch een populair onderdeel aan de leden te kunnen aanbieden. De Fotocommissie van Oud Vorden, die normaal de presentatie op die jaarlijkse januari avond verzorgt, verzamelde in totaal 25 foto’s, waarbij er 32 makkelijke, maar ook soms heel lastig te beantwoorden vragen werden gesteld. Gelukkig kon een belangrijk deel van de antwoorden worden gevonden op de website van de vereniging, die in januari en februari ongekend veel werd bezocht: meer dan 125 bezoekers op een dag was geen uitzondering.

Zevenhonderd
Totaal hebben ruim zevenhonderd al dan niet Vordenaren een poging gedaan. Slechts tien procent echter waagde de resultaten in te sturen, dat had nog wel wat meer mogen zijn. Een andere statistiek leerde dat het overgrote deel van de deelnemers de quiz binnen een half uur had ingevuld en ingestuurd. Anderen maakten er zelfs een fiets- of wandeltochtje van om de situatie die in een foto werd getoond eens nader te bezien, en veelal met succes. De hoogste score behaalden Jo en Bennie Harmsen. Tweede werden Jansje en Gerrit Ruiterkamp en derde Ina en Maarten Bargeman. Jo en Bennie Harmsen mogen zich dan ook ‘(Oud)Vorden-kenner 2021’ noemen. De winnaars kregen een leuke prijs aangeboden, die Oud Vorden gesponsord had gekregen van Wijnhandel Smit, Slijterij Sander Pardijs en Slagerij Vlogman. De aanmoedigingsprijs, het boek ‘Bedrijvigheid in Vorden gedurende de 20e eeuw’, kreeg Carlijn Heersink aangereikt.

Antwoorden
Alle deelnemers hebben inmiddels per e-mail hun eigen score toegestuurd gekregen. Ook is op de website www.oudvorden.nl de gehele quiz met alle juiste antwoorden te raadplegen via de groene balk op de homepage. Een mooi positief punt van het geheel was dat er zich (in deze tijd waarin alle gezamenlijke activiteiten stilliggen) zelfs zeven nieuwe leden aangemeld hebben. Het ledental van Oud Vorden is inmiddels boven de 510 gestegen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden