<p>Tientallen leden van Indoor Sport Vorden gaven zaterdag gretig gehoor aan de oproep om deel te nemen aan de actie. Op een vooraf gereserveerde tijd kon er buiten worden geroeid, gefietst of gelopen. Foto: PR</p>

Tientallen leden van Indoor Sport Vorden gaven zaterdag gretig gehoor aan de oproep om deel te nemen aan de actie. Op een vooraf gereserveerde tijd kon er buiten worden geroeid, gefietst of gelopen. Foto: PR

Indoor Sport Vorden kan morgen weer veilig open

Eigenaar Jaap Hesselink doet mee aan landelijke fitnessactie

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Niet alleen kapsalons en horecaondernemingen kwamen de afgelopen dagen in actie tegen de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen, ook de sportscholen lieten van zich horen. Zo nam Indoor Sport Vorden afgelopen zaterdag als één van de 342 sportscholen in Nederland deel aan een actie van de fitnessbranche onder het motto ‘Stilzitten is geen optie!’ “Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid”, zegt eigenaar Jaap Hesselink van Indoor Sport Vorden.

Sportscholen en fitnesscentra voerden actie omdat zij willen dat er weer binnen gesport kan worden. Dit kan volgens hen op een veilige manier en het komt de volksgezondheid ten goede. Daarom werd zaterdag bij Indoor Sport Vorden aan de Overweg buiten op de parkeerplaats volop 'coronaproof' getraind met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen onder de aandacht te brengen.
“Elke dag dat sportscholen gesloten blijven is een gemiste kans om de leefstijl te verbeteren en de levensverwachting te verhogen. Bewegen is essentieel; de impact van niet sporten en bewegingsachterstand is enorm. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu”, aldus Jaap Hesselink.

Tientallen sporters
Tientallen leden van Indoor Sport Vorden gaven zaterdag gretig gehoor aan de oproep om deel te nemen aan de actie. Op een vooraf gereserveerde tijd kon men er roeien, fietsen of lopen. Ook gaven instructeurs en instructrices outdoor trainingen in groepjes van twee, zoals clubpower, steps en bootcamp en waren er wandelroutes en hardlooproutes.

Gezellig
“Het was weer ouderwets gezellig en fijn om weer te sporten. Bewegen is belangrijk. Maar ook het contact met mensen heb ik gemist. Natuurlijk kan ik in mijn eentje sporten. Maar op de sportschool samen met anderen is het toch fijner”, zegt één van de deelnemers, Karin Broekman uit Vorden. Ze maakt al vele jaren gebruik van de Vordense sportschool. Karin: “Het was een mooie actie van Jaap die ik direct ondersteund heb. In mijn optiek voldoet de Vordense sportschool op alle fronten aan de eisen om op verantwoorde wijze weer open te gaan.” Als sportliefhebber kan ze dan ook niet wachten tot de deuren van de sportschool weer echt open mogen.

Vitaliteitsmotor
Sportscholen zijn volgens Jaap Hesselink de vitaliteitsmotor van Nederland. “Zij dragen bij aan de gezondheid en het welzijn van drie miljoen Nederlanders. Elk jaar sterven bijna 83.000 Nederlanders aan hart- en vaatziekten of kanker. Meer dan de helft van dit aantal doden is gerelateerd aan een ongezonde leefstijl. Dat zijn dus 112 mensen per dag. Daarbij heeft ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders matig of ernstig overgewicht (obesitas). Bijna vijftien procent van deze groep heeft zelfs morbide obesitas. Nu alle sportscholen alweer bijna drie maanden gesloten zijn is elke dag dat de sportscholen gesloten blijven een gemiste kans om de leefstijl te verbeteren en de levensverwachting te verhogen.”

Ondersteuning
In de afgelopen periode heeft Indoor Sport haar leden zoveel mogelijk geholpen en ondersteund om conditie en gezondheid op peil te houden. De sportschool deed dat door diverse online groepslessen aan te bieden via haar YouTube kanaal en via Zoom. Maar Jaap Hesselink wil Indoor Sport Vorden graag zo snel mogelijk weer openen. Hij kan niet wachten. “Dat de fitnessbranche volledig coronaproof kan werken hebben we als sector in de zomer van 2020 al bewezen. Een sportschool weet precies hoeveel leden er trainen en wie dat zijn. We zijn er klaar voor. Als het moet kan ik de sportschool morgen weer openen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden