Foto: PR

Dit is waarom je beter een witgoedmonteur kunt inschakelen

In het merendeel van de woningen in ons land komen we tegenwoordig behoorlijk wat witgoed tegen. Dit is de verzamelnaam voor huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine, droger en vaatwasser. Deze apparaten hebben over het algemeen een vrij lange levensduur. Weigert één van jouw witgoedapparaten plotseling dienst? Denk dan niet direct dat je een nieuwe moet kopen. Veel problemen kunnen namelijk verholpen worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een storing. Veel mensen proberen zo’n probleem zelf te verhelpen. Toch is het beter om een witgoedmonteur in te schakelen. Wij vertellen je in deze tekst waarom.

Oorzaak van het probleem is snel boven water

Veel witgoedapparaten wijzen jou op een probleem als ze niet meer werken. Dit doen ze vaak door een foutcode aan te geven. Deze verschijnt vaak op het display van het apparaat. Als je deze code intypt op het internet, wordt vaak snel duidelijk wat er mis is met het witgoedapparaat. Toch geeft een apparaat niet altijd precies aan wat er mis is. In dat geval moet je mogelijk een deel van het apparaat uit elkaar halen om de oorzaak te achterhalen. Dit biedt overigens geen garantie dat je de oorzaak ook vindt. Daarom is het beter een witgoedmonteur in te schakelen. Hij slaagt er binnen de kortste keren in om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Apparaat is snel gerepareerd

In sommige gevallen is het betrekkelijk eenvoudig om een witgoedapparaat weer aan de praat te krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een verstopping. Het schoonmaken van de filters en het apparaat zelf is dan vaak al voldoende om de storing te verhelpen. Helaas gaat het niet altijd zo makkelijk. Er kan namelijk ook een onderdeel defect zijn. Vervang zo’n onderdeel nooit zelf, maar laat dit altijd doen door een ervaren witgoedmonteur. Witgoedapparaten kennen voor hem namelijk geen geheimen meer. Hierdoor kun je jouw apparaat binnen de kortste keren weer gebruiken. Bovendien weet je dat het probleem juist verholpen wordt, waardoor je er binnenkort niet opnieuw mee te maken krijgt.

Je bespaart geld

Het inschakelen van een witgoedmonteur brengt kosten met zich mee. Wil je bespaard blijven van deze kosten? Dan besluit je mogelijk om zelf eerst een poging te wagen. Besef je wel dat zelf witgoed repareren ook flink duurder uit kan vallen. Waarom? Omdat je mogelijk schade aanricht als je zelf aan de slag gaat met witgoedreparatie. In het ergste geval richt je zelfs zoveel schade aan dat jouw witgoedapparaat vervangen moet worden. Een nieuw witgoedapparaat kost je veel meer dan een ervaren witgoedmonteur. Kies daarom eieren voor jouw geld en schakel een witgoedmonteur in om het apparaat te repareren.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twistoo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden