<p>Kerstin Romeijnders-Schnock houdt van wat woorden en karakters met onze verbeelding kunnen doen. Foto: PR</p>

Kerstin Romeijnders-Schnock houdt van wat woorden en karakters met onze verbeelding kunnen doen. Foto: PR

Kerstin Romeijnders-Schnock uit Vorden brengt Engelstalige roman uit

‘Personages en gebeurtenissen komen deels voort uit mijn eigen leven’

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Kerstin Romeijnders-Schnock schrijft haar hele leven al, voornamelijk korte- en kinderverhalen. Ook houdt ze dagelijks haar dagboek bij. De Vordense houdt van wat woorden en karakters met onze verbeelding kunnen doen. Eind vorige maand bracht ze haar eerste boek uit: een roman met als titel ‘Keeper of unspoken words’.

“Al twaalf jaar geleden schreef ik mijn eerste boek. Het was een roman die gebaseerd was op mijn eigen verhaal over de strijd tegen kanker en andere problemen tijdens mijn jeugd. Ik heb dit boek nooit gepubliceerd omdat het te persoonlijk is. Maar destijds heeft het mij enorm geholpen om een aantal diepgaande problemen in mijn leven te overwinnen”, aldus de Vordense.
Maar voor Kerstin Romeijnders-Schnock, die schrijft onder het pseudoniem Lou J. Bakker, was nu de tijd aangebroken om toch voor het eerst een boek uit te brengen. Een roman met als titel ‘Keeper of unspoken words’, die ze al weer tien jaar geleden schreef. Inderdaad een Engelstalig boek. ”Ik ben Duitse van origine maar heb meer dan vijftien jaar in San Francisco gewoond, gestudeerd en gewerkt. Ruim veertien jaar werk en woon ik in Nederland, en sinds een aantal jaren in Vorden”, vertelt de 54-jarige internationaal verkoopmanager. Door die internationale werkzaamheden is Engels Kerstins voertaal. “Ik denk en droom dan ook in het Engels.”

Nieuw boek
Eind vorig jaar, mede door corona en extra vrije tijd, voelde Kerstin de drang om aan een nieuw boek te beginnen. Maar ze wilde eerst ‘Keeper of unspoken words’ publiceren voor ze haar nieuwe boek voltooide. “Het duurde even voordat ik overtuigd was het te doen en toen ik eenmaal een titel had gevonden viel de rest op zijn plaats. Binnen de kortste keren vond ik een redacteur en illustrator om het verhaal van Marie en Louise te delen”, aldus Kerstin.
In de roman ‘Keeper of unspoken words’ brengt het lot twee vrouwen, Louise en Marie, voor een korte tijd bij elkaar. Na de dood van Louise erft Marie haar dagboeken met het stille verzoek deze te overhandigen aan een man uit haar verleden, Jean. De zoektocht naar Jean brengt Marie van de Verenigde Staten naar het platteland van Frankrijk. Vol goede bedoelingen ontmoet ze de emotieloze Jean en zijn arrogante zoon Luc. Zal zij de kans krijgen om Louise’s geheimen te delen met deze verwaande familie voordat Jean de dood in de ogen kijkt? In dit mysterieuze verhaal over vriendschap, romantiek, liefde en drama worden de lezers door de tijd meegevoerd in het leven van twee vrouwen, wier acties de perceptie van liefde zouden kunnen veranderen.

Ervaringen
Op de vraag aan Kerstin of in het boek de personages echte personen in haar leven waren en de gebeurtenissen echt plaats hebben gevonden verklaart ze dat elke auteur een aantal van zijn eigen ervaringen in zijn boeken verwerkt. Kerstin: “En inderdaad, bepaalde gebeurtenissen en situaties in het boek hebben zich echt in mijn leven voorgedaan. Ik heb bijvoorbeeld veel gereisd en ben nog steeds verliefd op San Francisco. Maar het grootste deel van de verhaallijn komt eigenlijk voort uit een toeval. Ik werd ongeveer elf jaar geleden opgehouden op de luchthaven in San Francisco. Gedurende die tijd ontmoette ik een oudere dame. Ze was ook onderweg naar huis. We zaten naast elkaar in de wachtruimte en ze begon me een klein stukje van haar levensverhaal te vertellen en ook het verhaal van haar Jean. Ze had die man jaren niet meer gezien en het contact verloren maar hij was echt de liefde van haar leven. Het verhaal raakte me en eenmaal in het vliegtuig schreef ik het verhaal en de anekdotes die ze me had verteld direct op. En haar verhaal vormde uiteindelijk de basis voor mijn roman ‘Keeper of unspoken words’, die ik kort na die ontmoeting geschreven heb.”

Nieuw boek
Inmiddels is Kerstin Romeijnders-Schnock bezig aan haar nieuwe boek. Een totaal ander verhaal dan ‘Keeper of unspoken words’. Kerstin: “Het hoofdthema is niet liefde, hoewel er ergens een klein beetje in woorden verborgen zit. Het nieuwe boek verkent de mogelijkheden en veranderingen van het leven als men verschillende keuzes maakt in bepaalde situaties. Het enige dat ik wil onthullen, is dat de hoofdpersoon een man is, die op vele internationale locaties verblijft. Voor de rest moet men maar wachten tot het najaar als het boek verschijnt.”

Te koop
‘Keeper of unspoken words’ is voor 15,80 euro te koop bij de Bruna in Vorden en te bestellen via onderstaande websites. (zie ook de advertentie in Contact)


www.amazon.de
www.lou-j-bakker.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden