<p>Gerrie Nijenhuis, tien jaar vrijwilligster van de Zonnebloem, ontvangt van voorzitter Henk Hovenga een speld en bloemen. Foto: PR</p>

Gerrie Nijenhuis, tien jaar vrijwilligster van de Zonnebloem, ontvangt van voorzitter Henk Hovenga een speld en bloemen. Foto: PR

Zonnebloem Vorden maakt een doorstart

VORDEN - Het voortbestaan van de Zonnebloem afdeling Vorden was in gevaar doordat de vereniging dreigde zonder bestuur te komen zitten, zo was vorig jaar in het Contact te lezen. Maar gelukkig was er net op tijd, met ingang van januari 2021, toch weer een voltallig bestuur. Ook heeft zich weer een aantal nieuwe vrijwilligers aangemeld. Toch kan de Zonnebloem nog steeds wel nieuwe vrijwilligers gebruiken.

De Zonnebloem verrijkt in heel Nederland de levens van 105.000 mensen met een lichamelijke beperking, jong en oud. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 33.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad. De Vereniging streeft naar een samenleving, waar mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend aan kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Zonnebloemloterij
De groep mensen met een lichamelijke beperking is extra hard getroffen door corona. Zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en daarnaast konden ook alle activiteiten die de vrijwilligers van de afdeling Vorden normaal gesproken organiseren niet doorgaan. Om toch in contact te blijven ondernemen de vrijwilligers van de Zonnebloem de meest creatieve acties. En daar is geld voor nodig, onder meer uit de opbrengst van de Zonnebloemloterij, die nu voor de 52ste keer wordt gehouden. Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt het mooie vrijwilligerswerk. De vrijwilligers zijn al bezig met het rondbrengen van flyers in Vorden voor de verkoop van de loten.
De veiligheid van deelnemers en vrijwilligers is topprioriteit, en daarom is gezocht naar veilige manieren om de Zonnebloemloten te verkopen. Ook dit jaar kunnen ze besteld worden en contactloos via de bankrekening betaald worden. De loten worden dan thuisbezorgd. De opbrengst is bestemd voor het vrijwilligerswerk in Vorden. Daarnaast kunnen er ook online loten worden besteld. Dit kan op zonnebloem.nl/loterij.
De prijzenpot bevat onder meer een vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles. De trekking vindt plaats op 8 november 2021.

Tien jaar vrijwilliger
Dit jaar was vrijwilliger Gerrie Nijenhuis tien jaar actief voor de Zonnebloem afdeling Vorden. Op Koningsdag werd zij verrast met een mooie zilveren speld en een mooie bos bloemen, uit handen van voorzitter Henk Hovenga.
Voor informatie over de afdeling Vorden en het aanmelden van vrijwilligers en nieuwe gasten vanaf 18 jaar zie de website.


www.zonnebloem.nl/vorden

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden