<p>Claudia en Manito. Foto: PR</p>

Claudia en Manito. Foto: PR

Zomeravondconcert in Dorpskerk Vorden

VORDEN - In de Dorpskerk in Vorden klinkt op zaterdagavond 17 juli Latijns-Amerikaanse muziek. Claudia van Tricht (harp) en Manito (gitaar) geven er een zomeravondconcert.

Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Zuid-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse harp, een variant van de klassieke harp. Zij laat op dit prachtige instrument melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela horen. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; waarbij zij zichzelf op gitaar begeleidt. Met haar zwoele stemgeluid treft ze juist het gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsy-gitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar gitaarlegende Manitas de Plata.
Het concert is van 22 tot 23.15 uur. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren kan via info@vriendenvandedorpskerkvorden.nl en ook voor aanvang in de kerk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden