Jan Willem Arendsen. Foto: Boezerooy
Jan Willem Arendsen. Foto: Boezerooy

Oost-Gelderland rit na jaar afwezigheid weer van start

VORDEN - Op zaterdag 25 september mogen de Enduro-rijders hun motoren weer aantrappen tijdens de welbekende Oost-Gelderland Rit in het buitengebied van Vorden. De V.A.M.C. (Vordense Auto en Motor Club) rijders en begeleiders kunnen niet wachten om komende editie af te trappen. Het is vanwege corona namelijk alweer twee jaar geleden sinds de laatste ONK Enduro.

De 57e editie van de Oost-Gelderland rit maakt deel uit van het Open Nederlandse Kampioenschap Enduro. “In 2020 was eigenlijk alles klaar voor de 57e editie. Maar ondanks de reeds verleende vergunning vonden wij het als vereniging onverantwoord om deze door te laten gaan.”, aldus Johannes van Kempen, voorzitter van V.A.M.C. De Graafschaprijders. “We konden de veiligheid op sommige punten niet garanderen en dan moet je het gewoon niet doen. Dit hebben we toen ook gecommuniceerd naar de gemeente. Gelukkig zijn de mogelijkheden er dit jaar wel. De VAMC heeft samen met de Enduro-commissie veel landeigenaren kunnen bereiken, dit heeft tot goede afspraken geleid. Daar zijn wij uiteraard erg dankbaar voor, want zonder die medewerking is er geen route, zijn er geen proeven en dus geen Enduro. De vereniging staat na 1,5 jaar stilstaan te popelen om aan de slag te gaan.”

In voorbereiding op de Enduro van Vorden, hebben een aantal leden meegedaan aan de internationale Enduro-zesdaagse in Italië (ISDE) voor landenteams. In het plaatsje Rivanazzano Terme kwamen 600 deelnemers hun land/club verdedigen. Het werd een overwinning voor het thuisland bij zowel het Trophy als Junior Trophy team. Nederland was ook van de partij en deed dit niet onverdienstelijk. In het Junior Trophy team waren het Marc Zomer en Jarno Zandbergen die samen een keurige 7e plaats wisten te behalen. Ook Jan-Willem Arendsen deed succesvol mee. Van alle Nederlandse clubrijders deed hij prima zaken door individueel als 78e te eindigen. Alex van den Broek klasseerde zich 112e , Ruben Wagelaar als 163e, Nina Klink als 260e en Jeffrey Zieltjes als 381e. De clubleden zijn klaar om van start te gaan tijdens de Vordense Enduro.

De opbouw van de Enduro begint woensdag 22 september met de proeven. Op 23 en 24 september worden de route en de rest van de proeven afgerond. Op zaterdag 25 september zal om 8.30 uur de eerste deelnemer van het startpodium vertrekken. “Dit is alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers, grondeigenaren en de gemeente”, zo laat Johannes van Kempen weten. “We zijn deze mensen veel dank verschuldigd.” De Enduro vindt een aantal weken eerder plaats dan andere jaren. Dat komt mede door de overvolle kalenders en alle wedstrijden die verplaatst of toegevoegd werden. 

Alle informatie over de Enduro is te vinden op de website. 


www.vamc.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden