Tot achter de oren zaten jaarlijks de deelnemers onder de blubber als men na vier of zes kilometer blubberen bij de Lindesche Molen arriveerde. Foto: PR
Tot achter de oren zaten jaarlijks de deelnemers onder de blubber als men na vier of zes kilometer blubberen bij de Lindesche Molen arriveerde. Foto: PR

Einde aan Vordense BlubberRun

Algemeen

VORDEN – Eind oktober geen blubberende taferelen meer in buurtschap Linde. De organisatoren van de Vordense BlubberRun hebben namelijk besloten een punt te zetten achter de organisatie van het evenement dat vorig jaar in verband met corona geen doorgang vond. Na de laatste succesvolle elfde editie in 2019 komt er eind volgende maand daarom geen twaalfde editie. 

Door Jan Hendriksen

“Na lang wikken en wegen en met pijn in ons hart hebben we dit besluit genomen. Enerzijds omdat we voor de run met veel minder deelnemers verantwoord gebruik kunnen maken van een kwetsbaar natuurgebied in de directe omgeving van onze startlocatie bij de Lindesche Molen. En anderzijds omdat de organisatie de nodige tijd en energie kost en de opbrengst van de run voor het KWF relatief niet in verhouding staat met de toch wat teruglopende deelname”, zo verklaart Ilona Bourgondien-Lenselink namens de organiserende stichting de stopzetting. De BlubberRun was de laatste jaren altijd toch nog goed voor ruim duizend deelnemers die de strijd aangingen voor een vier of zes kilometer lang loopparcours in buurtschap Linde. De opbrengst voor het KWF bedroeg in 2019 8100 euro. In totaal was de BlubberRun in die elf edities goed voor meer dan 70.000 euro. 

Ilona Bourgondien-Lenselink, die samen met Marcel Bourgondien, Liesbeth Geubels, Arjan Mombarg, Dennis Oldenkotte en Erik Hietbrink het organisatiebestuur van Stichting BlubberRun Vorden vormde, heeft afgelopen dagen de vrijwilligers en betrokkenen van het evenement ingelicht dat er dit jaar geen BlubberRun meer plaatsvindt en dat het evenement wordt stopgezet. 

Recreatief
Tot achter de oren zaten jaarlijks de meer dan duizend deelnemers onder de blubber als men na vier of zes kilometer blubberen bij de Lindesche Molen aan de Lindeseweg de finishlijn arriveerde. En dat allemaal voor het goede doel. De netto-opbrengst van de BlubberRun werd jaarlijks namelijk aan KWF Kankerbestrijding geschonken.  De BlubberRun was een puur recreatieve loop met onderweg alles wat de natuur te bieden had. Er waren alleen maar natuurlijke obstakels zoals wallen, sloten, greppels, dwars door het bos, over weilanden en akkers en met de modder die de regen op dat moment de natuur had gegeven. Men kon zowel individueel als in teamverband (minimaal vier personen en maximaal zes personen) deelnemen.

Indringend
De BlubberRun leverde jaarlijks ook indringende verhalen op van de deelnemers. Zoals in 2015 toen een groep Vordense deelnemers middels een touw die van hand tot hand door de groep liep gedurende de run en daarmee de verbondenheid met een persoon die streed tegen kanker symboliseerde. “Nu de ziekte zo dichtbij is hebben we ons collectief ingeschreven. We wilden iets voor hem doen”, zo verklaarde een deelnemer de deelname destijds namens de groep. Maar ook ludiek deden zich er prachtige scenes voor. Groepen die zich bijvoorbeeld op carnavaleske wijze hadden verkleed als ‘varkens’.  ”Prachtige momenten waarop we met ons allen met veel plezier op terugkijken en trots op zijn. Maar het is mooi geweest. Misschien komen we op termijn wel met iets nieuws op de proppen. Maar op dit moment is het mooi geweest”, zo verklaren Liesbeth Geubels en Ilona Bourgondien – Lenselink namens het organisatiecomité hun verhaal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord