<p>De offici&euml;le opening van het kunstgrasveld werd verricht door Frank Veenendaal (l) en Lammert Smeitink. Foto: Damian Piekaar</p>

De officiële opening van het kunstgrasveld werd verricht door Frank Veenendaal (l) en Lammert Smeitink. Foto: Damian Piekaar

Nieuwe faciliteiten op sportpark eindelijk ook officieel geopend

VV Vorden eert voormalige sponsor met vernoeming evenementenplein

VORDEN - De naam BSV zal bij VV Vorden nooit uit de herinnering verdwijnen. Het nieuwe evenementenplein op het sportpark draagt sinds zondag de naam van het bedrijf van Henri Barendsen, dat bijna vijftig jaar lang sponsor is geweest van de Vordense voetbalvereniging. Omdat het bedrijf na zijn overlijden werd overgenomen kon dat niet doorgaan, maar BSV en Henri Barendsen werden geëerd met een prachtige boarding met vele foto’s uit het verleden, de naam BSV-plein en een herinneringsbeeld. Dat gebeurde zondagmiddag tijdens de officiële opening van het grote kunstgrasproject en alle andere verbeteringen.

Het gehele project was in mei al opgeleverd, maar van een officiële opening was door de corona-maatregelen nog geen sprake geweest. Afgelopen zondag was het dan zover en werden op gepaste wijze en in het bijzijn van de verantwoordelijke bestuurs- en commissieleden, de vele vrijwilligers, de professionele krachten enbedrijven en speciaal uitgenodigde gasten, het kunstgrasveld, het pannaveld en het evenementenplein op symbolische wijze geopend. Dat moest vlak voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal van VV Vorden rond 13.00 uur onder een nog snel opgezette partytent, met dank aan de slechte weersomstandigheden, Maar na het openingswoord op deze geïmproviseerde locatie ging de gehele groep van 75 mensen naar de ingang van het kunstgrasveld waar zowel een herinneringsbeeld werd onthuld als het veld officieel werd geopend. 

Tijd, energie en inzet
Toen vier jaar geleden de gemeente de eerste plannen voor een MFA (Multi Functionele Accommodatie) aan de Almenseweg bekendmaakte, moest de voetbalvereniging Vorden al weer voor de vierde keer in de laatste dertig jaar tijd energie en vooral veel inzet verrichten om dit plan voor te bereiden, te bespreken met diverse belanghebbenden, erop in te spelen en alternatieven te bedenken. Het plan ging uiteindelijk niet door en dus bleef er voor het bestuur niets anders over om toch op het sportpark zelf te gaan zoeken naar mogelijkheden voor uitbreiding met een vierde veld of kunstgras, want met de groei van 350 leden in 2004 naar 570 leden anno 2021 was de roep om extra velden overduidelijk.
Over één ding was iedereen het in ieder geval eens, zonder overheids(gemeente)steun zou het onmogelijk zijn om deze uit- of inbreiding te realiseren, ondanks de bereidheid van de club om ook eigen middelen in te brengen. Het plan, vanuit de tandemgroep gesteund, om het bedrag voor de aanleg van een sportveld bij de nieuwbouw van school ’t Kompaan aan de Almenseweg te besteden aan de aanleg van een kunstgrasveld bij VV Vorden werd uiteindelijk officieel ingediend bij de gemeenteraad. Dat zou de vereniging, naast de gymlessen van de school, ook de gelegenheid bieden om er een ‘open sportpark’ van te maken en diverse andere sport- en beweegactiviteiten te kunnen organiseren. Dit plan, ook gesteund vanuit de gemeente zelf en in nauwe samenwerking met vmbo-school ’t Kompaan, kreeg vorig jaar zomer groen licht van de gemeenteraad. Eindelijk kon er uitvoerend bezig gegaan worden en werd al die voorbereidende tijd, inzet en energie beloond.
En toen liet de vereniging zelf ‘eventjes’ van zich horen, want in slechts vier maanden tijd werd een bedrag van 100.000 euro opgehoest door de online verkoop van vierkante meters kunstgras en daarna werd in drie maanden tijd (februari t/m april) het gehele project opgeleverd door vele uren zelfwerkzaamheid.

Metamorfose
Naast het kunstgrasveld, de omheining om het tweede veld, de bestrating rondom en naast de velden, een nieuwe LED-lichtinstallatie op het derde veld en de oefenhoek, een nieuwe oefenstrook en een ondergrondse sproei-installatie op veld 1 en 2, werd er ook een heus evenementenplein opgeleverd. Dat werd mogelijk omdat besloten werd het derde veld 15 meter naar achteren te verplaatsen en daar het kunstgras neer te leggen. Zodoende kwam er een strook van 60 bij 15 meter vrij om een evenementenplein te vormen.
Dit plein gaf VV Vorden de gelegenheid om tijdens de opening stil te staan bij de gebeurtenissen in het laatste half jaar binnen de club, met name het veel te vroege afscheid van Henri Barendsen, eigenaar van BSV en tevens al 24 jaar hoofdsponsor. Met zijn overlijden verdwenen  ook  de vele uitingen als reclameborden en objecten op het sportpark. Omdat de club zich profileert met een waar Buitensportpark werd besloten om het plein de naam BSV-plein te geven. De drie jeugdleden en zoons van Henri, Jesse, Sem en Niek onthulden een prachtige boarding met de vele foto’s uit het verleden en de naam BSV-plein. Daarna onthulde Jacqueline Barendsen het herinneringsbeeld dat naast het aambeeld als symbool voor Barendsen Vorden ook de bekende betonpaaltjes met ijzeren omheining bevat, als herinnering aan het sportpark met deze typerende aanblik in de periode van 1969 tot 2017.

Dinsdagploeg
Het werd zodoende een gepaste opening, met zowel de vreugde over de prachtige uitbreiding van het Europlanit Buiten Sportpark Vorden, gerealiseerd door vele uren zelfwerkzaamheid van de vrijwilligers, als de herinnering aan de gebeurtenissen in het laatste half jaar binnen de club. De officiële opening van het kunstgrasveld werd verricht door twee leden van de ‘dinsdagploeg’, Frank Veenendaal en Lammert Smeitink. Zij knipten als vertegenwoordigers van alle vrijwilligers met een flinke schaar het lint door en gaven zodoende de spelers van het G-team en de meiden van het MO13 team de gelegenheid het veld te betreden, onder luid applaus. Na afloop van de overigens met 4-1 gewonnen wedstrijd van Vorden 1, werd het openingsfeest voortgezet in de kantine met nog een aantal hele gezellige uurtjes met volkszanger Mike van Dijk en dj Ti-Tom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden