Monique van der Ven. Foto: Majanka Fotografie
Monique van der Ven. Foto: Majanka Fotografie

Romeo en Julia in een eigentijds jasje

VORDEN - Zondagmiddag 10 oktober om 15.30 uur in de Dorpskerk Vorden brengen Frank Brakkee (altviool) en Monique van der Ven (pianist) het liefdesverhaal van Romeo en Julia in een eigentijdse jasje. De beide doorgewinterde musici hebben een afwisselend programma samengesteld met de mooiste kamermuziekwerken van Grieg, Schumann, Prokofjev, Fauré, Debussy, Gershwin, Elgar, De Falla en Puccini.

Tijdens en na hun conservatoriumtijd waren Frank Brakkee en Monique van de Ven tien jaar lang een gepassioneerd altviool-piano duo. Als vrienden zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren, maar sinds vorig jaar hebben zij zich ook muzikaal weer herenigd.  Frank Brakkee is een veelzijdig musicus. Sinds 1992 speelt hij als solo-altist in het Radio Filharmonisch Orkest en daarnaast als gast of vast bij oa het Ruysdael Kwartet, Mondriaan Kwartet, Franciscus Kwartet, Osiris Trio, ROctet en het Tim Kliphuis sextet. Met het Nieuw Ensemble ging hij de wereld over. Monique van de Ven is pianist. Ze vormt vaste duo’s met Ellen Pieterse (mezzo-sopraan), Fardau van der Woude (sopraan) en Frank Brakkee (altviool). Ook ontwikkelde ze een concertserie en tv-programma, het ‘Uurtje Klassiek’.

Aanmelden via info@vriendenvandedorpskerkvorden.nl. Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen door het bedrag over te maken op rek. nr. NL09RABO 0183 6867 56 t.n.v. Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden of door deze te kopen voor aanvang in de kerk.


info@vriendenvande dorpskerkvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden