Heel veel regen tijdens de menwedstrijden

HENGELO - In Stap en Draf heeft tijdens haar eerste dag van de 31ste Samengestelde Wedstrijd Mennen te maken gehad met regen, heel veel regen! De wedstrijd – traditioneel in het tweede weekend van oktober, staat bij de menner er om bekend dat er rekening gehouden moet worden met mindere weersomstandigheden maar zoveel regen op één dag, is ook wel weer uniek. Het bleef maar regenen, en omdat de temperatuur prima was, verdween de glimlach niet van de gezichten van de aanwezigen; de vrolijke aankleding van het terrein met zijn vele vlaggen en spandoeken van de sponsoren droeg daar zeker een steentje aan bij.

Deze normaal tweedaagse wedstrijd is dit jaar, door de geldende regels rondom het coronavirus, verdeeld over twee zondagen: 3 oktober waren de ponymenners aan de start met een helaas wat klein deelnemersveld: de menner had na 1,5 jaar van ‘stilte’, eindelijk weer de mogelijkheid om te starten en meteen keuze uit meerdere wedstrijden. Niet elke combinatie was al geheel wedstrijdklaar en als het terrein dan ook nog heel drassig is, is het voor mens en dier een uitdaging om samen de goed de eindstreep te halen.

Het wedstrijdelement wordt omgezet naar een uitslag, een uitslag die tegenwoordig digitaal het land in gaat zodat de men-liefhebber de wedstrijduitslagen van elk onderdeel op de voet kan volgen. Helaas door een fout in het uitslagenprogramma was het alleen mogelijk om de uitslag ‘ouderwets’ van papier te lezen.

Aanstaande 

zondag 10 

oktober is de 

tweede dag 

van de 

wedstrijd

De ééndaagse wedstrijd verliep verder geheel naar wens, met grote dank aan de trouwe sponsoren en de medewerking van velen: van official tot parkeerwachter, van starter tot finisher en van catering, EHBO tot grondeigenaren en de gemeente.

Aanstaande zondag 10 oktober is de tweede dag van de wedstrijd met een volle startlijst van paarden en pony’s en met weersvoorspellingen die zomerse waarden aantikken! 

De vereniging nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen op Evenemententerrein ‘de Hietmaat’ te Hengelo Gld. De start van de onderdelen Dressuur en Vaardigheid is om 08.30 uur; de Marathon start om 12.00 uur. Voor dit buitenevenement is controle met de QR-code niet nodig.


wedstrijdsecretariaat@instapendraf.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden