<p>Beeldhouwers exposeren sculpturen in de Dorpskerk. Foto: PR</p>

Beeldhouwers exposeren sculpturen in de Dorpskerk. Foto: PR

Het Beeldhouwerscollectief Doetinchem exposeert in de Dorpskerk in Vorden

VORDEN - Het Beeldhouwerscollectief Doetinchem komt weer tevoorschijn na twee jaar stilte. Tien beeldhouwers van de groep exposeren vanaf maandag 18 oktober tot en met zaterdag 23 oktober van 11.00 tot 16.45 uur met ongeveer vijftig sculpturen in de Dorpskerk in Vorden en geven demonstraties. 

Het Beeldhouwerscollectief Doetinchem is een groep beeldhouwers die zich toeleggen op het maken van houten beelden. Daarvoor wordt praktisch alleen inlands hout gebruikt. Op donderdag- en vrijdagochtend komen zij samen bij de Stadskamer, Terborgseweg 106 in Doetinchem. Ieder werkt dan aan zijn eigen beeld, maar de beeldhouwers stimuleren en inspireren elkaar ook zoveel mogelijk. Verder worden regelmatig gemeenschappelijke exposities - daar is Vorden dit jaar er een van. Op de website zijn de werken te zien.

Wie interesse heeft om met hout te gaan werken, kan gerust eens langskomen bij de Stadskamer op donderdag- of vrijdagochtend. Als lid van het collectief kan men ook individueel met werk naar buiten treden, men is nergens aan gebonden.


beeldhouwerscollectief doetinchem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden