<p>Werk van Margreet Bosch. Foto: PR</p>

Werk van Margreet Bosch. Foto: PR

Nieuwe expositie van Margreet Bosch te zien in ’t Warnshuus

WARNSVELD - Vanaf 1 december is in ‘t Warnshuus een nieuwe expositie te zien met werk van Margreet Bosch.

Margreet Bosch is een autodidacte kunstschilder uit Vorden, op jonge leeftijd zat het kunstzinnige er al in en met tekenen als lievelingsvak was het logisch om daarop aansluitend onderwijs te gaan volgen.

“Mijn inspiratie is het licht dat een ‘gewone’ plek mooi maakt, in de vroege ochtend of avond. Geliefde onderwerpen zijn landschappen met wolkenluchten, maar ook dieren kunnen mij enorm fascineren en dit wil ik vastleggen op doek of paneel. Kleuren en materialen gebruik ik op een intuïtieve manier en leg de impressies vast zoals ik het zie en voel, waardoor mijn werken heel divers zijn. Ik begon met schilderen volgens de ambachtelijke, klassieke manier: gelaagd met glacis lagen om kleuren te verdiepen. En plein-air kun je deze techniek niet gebruiken en schilder ik ‘alla prima’ wat een uitdaging is, omdat je op een spontane en directe manier het gevoel van het moment probeert te vangen. Op papier maak ik groot werk met spuitverf waarop kleur en vlakken ruimtelijk worden weergegeven en waarbij het figuratieve overgaat in het abstracte. Met oog voor compositie maak ik momenteel ook abstract, geometrisch werk met aluminium en acryl waarbij balans een belangrijke rol speelt. Werkend met lichte en donkere vlakken wordt de suggestie gewekt van diepte en perspectief, naar het clair-obscur van de oude meesters.”

“Schilderen is voor mij een oneindige artistieke reis, waarbij ik mezelf steeds probeer te verbeteren, technisch maar ook om het visuele verhaal te vertellen. Ik hoop dat ik mensen kan raken met mijn schilderijen en dat ze dezelfde schoonheid herkennen die ik om me heen zie in de natuur.”

De expositie van Margreet Bosch in ’t Warnshuus is te zien tot en met eind februari tijdens de reguliere openingstijden van ’t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden