Monique van der Voort en  Harry Jansen (midden) bij de presentatie van de spaarkaarten voor de Vordense legpuzzel. Foto: PR
Monique van der Voort en Harry Jansen (midden) bij de presentatie van de spaarkaarten voor de Vordense legpuzzel. Foto: PR

Bij Coop van der Voort sparen voor Vordense legpuzzel

Algemeen

Met markante panden en locaties van Achtkastelendorp

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het is volgende maand al twee jaar geleden dat John en Monique van der Voort hun supermarkt Coop Van der Voort aan de Zutphenseweg openden. Die verjaardag wilden John en Monique van der Voort in deze bijzondere tijd toch wel graag vieren. Speciaal voor deze mijlpaal hebben ze samen met het bedrijf Trots op de Achterhoek, onder meer bekend van de Achterhoekse vlaggen, sokken, petjes, mutsen, kalenders, paraplu’s en truien een speciale Achterhoekse legpuzzel van Vorden samengesteld. Coop-klanten kunnen ervoor sparen.

De traditionele legpuzzel is weer helemaal hip. Tijdens de corona-lockdown heeft menigeen het plezier in puzzelen teruggevonden. Zeker met de serie puzzels van Trots op de Achterhoek: van uitstekende kwaliteit, met goed herkenbare Achterhoekse taferelen, gebouwen en landschappen. Inmiddels zijn er zeven van die puzzels (van 1000 stukjes) uitgegeven en zij overtroffen alle verwachtingen. De Vordense puzzel is de achtste in de serie.

Verknocht
Op donderdag 30 december werd de eerste Vordense legpuzzel uitgereikt aan Harry Janssen. De Vordenaar heeft namelijk meegeholpen met het uitzoeken van de foto’s. Harry Jansen woont er al zeventig jaar. Hij is bekend als de wandelmeester van Vorden en is verknocht aan zijn dorp. Dat steekt Harry dan ook niet onder stoelen of banken.
Zijn liefde voor het dorp begon eigenlijk toen hij oude foto’s ging verzamelen. Hij heeft nu een collectie van meer dan 40.000 afbeeldingen. Door die foto’s leerde hij de geschiedenis van Vorden kennen en dat bracht hem ertoe het initiatief te nemen voor de Tegelroute in Vorden die inmiddels is uitgerold in alle andere hoofdkernen van de gemeente Bronckhorst.
Vorige week waren ook bewoners van woonzorginstellingen De Zon, De Wondere Wereld en De Whemehof aanwezig bij de presentatie van de legpuzzels. Omdat de puzzels zelf jammer genoeg nog niet binnen waren kregen zij een volle spaarkaart van John en Monique van der Voort waarmee ze een gratis puzzel kunnen afhalen.

Spaaractie
Tot en met 13 maart kunnen de klanten van Coop Van der Voort sparen voor Achterhoekse legpuzzel van Vorden. Als ze hem gelegd hebben zien ze foto’s van markante gebouwen uit Vorden uit heden en verleden. Dit alles op een oude landkaart van het dorp. De legpuzzel kost eigenlijk 25 euro maar wie flink spaarzegels plakt kan hem zelfs voor niets krijgen. Elke volle spaarkaart levert namelijk 6,25 euro korting op. Bij vier volle spaarkaarten is de legpuzzel dus geheel gratis. Bij vijf euro aan boodschappen ontvangt men een spaarzegel en er zijn er 25 nodig voor een volle kaart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord