Op welke datum werd de nutskleuterschool De Kroezestulp geopend? Foto: Fotoarchief Oud Vorden
Op welke datum werd de nutskleuterschool De Kroezestulp geopend? Foto: Fotoarchief Oud Vorden Picasa

Oud Vorden zoekt met fotoquiz de ‘Vordenkenner van 2022’

Algemeen

VORDEN - Wie wordt de ‘Vordenkenner van 2022’? Die vraag stelt Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden traditiegetrouw aan haar leden maar ook aan alle Vordenaren die geen lid zijn van de oudheidkundige vereniging.

Door Jan Hendriksen

Normaal gesproken organiseert Oud Vorden in één van de zalen van Vorden in het begin van het jaar de zogenaamde ‘Niejaorsvesite’ waarvoor alle leden worden uitgenodigd. Tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst verzorgt  de Fotocommissie van Oud Vorden voor de pauze gewoonlijk een interessante lezing. Na de pauze wordt de kennis van de aanwezigen getest door middel van een fotoquiz. Door de huidige coronaregels is dat, net als vorig jaar het geval was, echter niet mogelijk.
Maar het bestuur van Oud Vorden heeft dat opgelost door de fotoquiz opnieuw in digitale vorm aan te bieden, niet alleen aan de leden, maar ook aan niet-leden. “We zijn erg benieuwd naar de kennis van ons prachtige en historische dorp en de buurtschappen bij de Vordenaren, ook bij hen die geen lid zijn van Oud Vorden”, zegt de initiatiefnemer van de digitale fotoquiz, Rinus Ilbrink van de Fotocommissie.
De leden van deze commissie hebben in totaal 25 foto’s geselecteerd uit Vordens heden en verleden en bij elke foto één of twee vragen geformuleerd. Rinus Ilbrink: “Men kan die foto’s bekijken op onze website en dan op het computerscherm de antwoorden invullen. Vervolgens dient men de naam en adres op te geven en de antwoorden komen dankzij de webmasters bij de samenstellers terecht.” De leden van de Fotocommissie zullen de antwoorden beoordelen en een winnaar aanwijzen. Er zijn enkele prijzen te winnen, tegoedbonnen van Vordense bedrijven. Bovendien wordt de winnaar tot ‘Vordenkenner 2022’ uitgeroepen”, aldus Ilbrink.
Of de quiz moeilijk is? Rinus Ilbrink: “Er zitten wel wat lastige vragen tussen, maar alle antwoorden zijn op de website van Oud Vorden te vinden. De website is volledig doorzoekbaar op trefwoord(en), dus zonder al te veel moeite komt men bij het juiste antwoord.”

Sluitingsdatum
Oud Vorden hoopt op een groot aantal deelnemers. De sluitingsdatum is 13 februari. Invullen van het antwoordformulier gaat het beste op een pc of laptop. Bij gebruik van een tablet, iPad of mobiele telefoon kan de lay-out iets afwijken.


www.oudvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord