Ingrid Weeke-Keizer. Foto: Grieto Zeeman
Ingrid Weeke-Keizer. Foto: Grieto Zeeman

Afscheid voorzitter Vitale Kern Vorden / Vordens Belang

Algemeen

VORDEN - Ingrid Weeke-Keizer heeft op 28 maart afscheid genomen als voorzitter van Vitale Kern Vorden. Twee dagen later, op 30 maart, werd ze geïnstalleerd als CDA-raadslid voor de gemeente Bronckhorst. Daar wil ze nu alle vrije tijd aan besteden. Ingrid was tevens voorzitter van Vordens Belang, dat zes jaar geleden opgericht is als dorpsbelangenorganisatie. Ook met deze bestuursfunctie is ze afgelopen week gestopt.

Destijds stond ze aan de wieg van Vordens Belang. Het dorp miste tot dan toe een bewonersvertegenwoordiging. Na ruim anderhalf jaar trad ze ook toe tot Vitale Kern Vorden, een initiatief van de gemeente om inspraak van bewoners te organiseren in de wat grotere dorpen binnen Bronckhorst. De activiteiten van Vitale Kern spitsen zich toe tot de dorpskern en zaken als verkeer, groen en een aantrekkelijk woon- en winkelbestand.

Zowel de mensen binnen Vitale Kern Vorden als Vordens Belang roemen Ingrid om haar toewijding bij het reilen en zeilen van zaken binnen Vorden.

“Ik vind het belangrijk dat we de mening van ons als inwoners laten horen aan de gemeente. Voor de gemeente is het een extra stap om met een vertegenwoordiging van de inwoners rekening te houden. Die hebben soms een geheel andere mening, omdat ze met een heel andere blik naar het dorp kijken”, aldus Ingrid Weeke vorig jaar in deze krant. Het vrijwilligerswerk was niet altijd even gemakkelijk. Maar zowel de gemeente als Vitale Kern Vorden en Vordens Belang zien volgens Ingrid Weeke in dat het een proces is waarin je moet investeren. “Participatie is tweerichtingsverkeer.”

Ze ziet het raadslidmaatschap als een verbreding van haar horizon naar de gemeente Bronckhorst: een nieuwe stap in een bestuurlijke carrière.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord