Verzamelpunt voor Oekraïne in de Voorde. Foto: Rien Wagenvoort
Verzamelpunt voor Oekraïne in de Voorde. Foto: Rien Wagenvoort

Royale bijdragen voor actie Vordense kerken voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

VORDEN - Op initiatief van de Werkgroep Partner Gemeentes Oost-Europa (WPO) werd een actie gestart om vluchtelingen te helpen. De WPO is een werkgroep van de Protestantse en Rooms Katholieke Gemeente in Vorden. In de Roemeense grensstad Sighet hebben de kerken in samenwerking met hulporganisatie Caritas een opvangcentrum ingericht. 

Ook organiseren zij transport van hulpgoederen naar dorpen en steden in West-Oekraïne waar veel vluchtelingen zijn ondergebracht. Op de vrijdagen 25 maart en 1 april zijn er hartverwarmende hoeveelheden voedsel en hygiëneartikelen in de Voorde gebracht door de Vordense bevolking. Daarnaast hebben de kinderen van de Dorpsschool Avonturijn (500 euro goederen en 250 euro cash voor giro 555) en de Kraanvogel in Kranenburg hun steentje bijgedragen! 

Belangrijke ondersteuning is ook ontvangen van Huisartsenpraktijk Zutphenseweg. Zij heeft samen met apotheek BENU een aanzienlijke bijdrage geleverd in de vorm van medicijnen. Ook heeft de WPO van gulle gevers een enorm bedrag van 5650 euro ontvangen. Dit is inclusief de opbrengst van 1555 euro van het fantastische benefiet concert van Inspiration en het Vordens mannenkoor. Dit geld wordt in Sighet besteed aan hulpgoederen en voedsel. 

Al met al een geweldig geslaagde actie! De werkgroep is erg onder de indruk en wil hierbij alle gevers heel hartelijk bedanken voor hun royale bijdragen.

Dinsdag 12 april rijden Beppie en Arend Jan Menkveld met hun kampeerbus en Freerk Boekelo en zijn zoon met een busje, beiden met een aanhanger, naar Sighet om de ingezamelde goederen rechtstreeks ter plekke af te leveren. Ze hopen daar woensdagavond 13 april aan te komen. Zij houden alle geïnteresseerden op de hoogte via Facebook. Nogmaals hartelijk dank voor ieders steun.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord