Bronckhorst Wind Symphony tijdens de repetitie op 7 mei jl. Foto: Bert Witvoet
Bronckhorst Wind Symphony tijdens de repetitie op 7 mei jl. Foto: Bert Witvoet

‘Na-CORO-na Crisis Meezing Muziekfeest’

Algemeen

Vorden neemt uit volle borst afscheid van corona

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Het belooft een fantastisch en uniek muzikaal evenement te worden. Het ‘Na-CORO-na Crisis Meezing Muziekfeest’ op zondag 22 mei in het centrum van Vorden. Met dank aan de initiatiefnemers Wim Polman en Joop en Symone Boerstoel van Stichting Musica Contea. In het geheel autovrij gemaakte centrum kan iedereen uit volle borst meezingen met het gratis toegankelijke muziekfeest waaraan de Bronckhorst Wind Symphony, de band Duo Double XXL uit Keijenborg en diverse solisten medewerking verlenen.

De organisatie van het meezing feest heeft veel voorbereiding gekost, zo laat Wim Polman weten. “Maar het draaiboek dat vorig jaar al klaar lag toen we het concert moesten cancelen, hebben we twee maanden geleden, toen alle coronamaatregelen werden losgelaten, weer uit de kast gehaald. Wij als organisatie, maar ook de muzikanten, hebben er ontzettend veel zin in. We kunnen nu met z’n allen weer vooruitkijken. Het markeert een afgesloten periode”, zo zegt Polman. Het meezingfeest is het laatste organisatorisch ‘kunstje’ voor de voormalige Vordense ondernemer. Het ‘Na-CORO-na Crisis Meezing Muziekfeest’ is een laagdrempelig meezing concert voor jong en oud waarbij volop ruimte wordt geboden voor emotie met een lach en een traan. Joop Boerstoel: “Want daar hebben de mensen na ruim twee jaar van beperkingen volop behoefte aan; hereniging is het motto. Een ongedwongen en zonder opsmuk gratis toegankelijk feestelijke middag/avond voor jong en oud.” Middels centrale geluidsversterking in de Dorpsstraat (en aanpalende horeca) kan men middels twee concerten (aanvang 15.00 en 19.00 uur) volop genieten van dit festijn vanuit een speciaal groot overdekt podium dat ter hoogte van Giesen Schoenmode aan de Dorpsstraat staat. 

Bronckhorster muzikanten
De twee concerten worden verzorgd door de Bronckhorst Wind Symphony, een bijna vijftig leden tellend orkest onder leiding van Joop Boerstoel en door de band Duo Double XXL. Diverse leden van muziekverenigingen uit Bronckhorst vormen een deel van het orkest. De overige muzikanten komen elders uit de regio en een paar uit overige delen van Nederland, zij onderhouden nauwe contacten met Joop Boerstoel. Als solisten zullen meewerken de mezzo sopraan Ellen Pieterse uit Eefde en de vocalisten Marieke Visser uit Enschede, maar geboren en opgegroeid in Steenderen en Cleo Vlogman en Timmy van Lingen uit Vorden. Enkele instrumentale solo’s worden gespeeld door violiste Symone Boerstoel.

Programma
Beide concerten duren ruim twee uur en hebben voor alle duidelijkheid niet dezelfde invulling. Joop Boerstoel: “Tijdens de twee verschillende concerten van het Bronckhorst Wind Symphony zal een grote afwisseling van bekende muziek gespeeld en gezongen worden.” Een kleine greep uit de ruim dertig titels: Viva Belcanto (met daarin Santa Lucia en Funiculi, Funicula), Duitse Schlagers afgewisseld door songs uit musicals als Phantom of the Opera, Les Miserables en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Popmuziek uit heden en verleden met onder andere een medley van Abba hits en Door de Wind (Miss Montreal). Maar ook bekende instrumentale muziek uit de Efteling en Second Waltz staan op het programma. Andere titels die iedereen kent: Op een onbewoond eiland, My Way en Do-Re-Mi (The Sound of Music). Alle nummers kunnen letterlijk meegezongen worden als men de QR-code die op deze pagina vermeld staat scant en op diverse locaties in de Dorpsstraat te vinden is.

Er staan geen stoelen bij het podium. Iedereen kan op de openbare banken of op een zelf meegebrachte kruk of stoel gaan zitten of op de terrassen van de horeca. In de vergunning is gevraagd of deze tijdens de concerten uitgebreid mogen worden. Bij De Rotonde, De Herberg, Het Meestershuis en Hotel Bakker komen dan ook extra luidsprekers te staan.

Voor de twee ‘Na-CORO-na Crisis Meezing concerten’ die respectievelijk om 15.00 en 19.00 uur beginnen wordt geen entree gevraagd. Wim Polman: Entree vragen past niet in de visie van beleving, saamhorigheid, vieren en herdenken.” Wel is een vrije gift mogelijk om de onkosten te dekken. Voor het dekken van de kosten heeft de organisatie verder een beroep gedaan op diverse fondsen en (particuliere) organisaties waaronder onder meer het Ondernemersfonds Vorden, Kringloopwinkel De Werf, alsmede het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Bronckhorst en een aantal Vordense ondernemers. Ook verlenen diverse andere vrijwilligers hun medewerking zoals onder meer de EHBO Vorden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord