Vertegenwoordigers van de verenigingen kregen zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van kringloopwinkel De Werf de cheques overhandigd. Foto: Richard Stegers
Vertegenwoordigers van de verenigingen kregen zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van kringloopwinkel De Werf de cheques overhandigd. Foto: Richard Stegers

31 verenigingen gelukkig gemaakt met cheque

Algemeen

Recordbedrag sponsoractie kringloopwinkel De Werf

Door Richard Stegers

VORDEN – Allemaal blije gezichten afgelopen zaterdag bij kringloopwinkel De Werf in Vorden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie kregen maar liefst 31 verenigingen en organisaties een symbolische cheque overhandigd. De sponsoractie van Stichting Veilingcommissie Vorden (exploitant van De Werf) leverde het recordbedrag van 56.627 euro op. De ‘cadeautjes’ werden met een grote glimlach in ontvangst genomen.

Vanwege corona werd de laatste sponsoractie van De Werf gehouden in 2019. Door de onzekere situatie leek ook het afgelopen jaar in het water te vallen. Wel werden drie incidentele activiteiten voor in totaal 5.500 euro gesponsord. In september besloot de Veilingcommissie vanwege de goede verkoopresultaten alsnog een sponsoractie op touw te zetten. Er werd voor ruim 104.000 euro aan verzoeken ingediend. Ruim de helft daarvan kon worden gehonoreerd. Dat betekent dat verenigingen en organisaties die een bijdrage leveren aan de Vordense gemeenschap voor 56.627 euro kregen toebedeeld. Talrijke initiatieven worden hiermee geholpen, dat is goed voor de lokale gemeenschap. De grootste bedragen waren bestemd voor Zwem- en Recreatiebad In de Dennen (12.500 euro) voor het realiseren van een tweede glijbaan, het Heiligenbeeldenmuseum (10.000 euro) als bijdrage voor de nieuwbouw en Harmonie Vorden (6.000 euro) voor de aanschaf van een basklarinet.

Blij verrast
Marco Valster penningmeester van Stichting Zwem- en Recreatiebad ‘In de Dennen’ was duidelijk blij verrast met het forse geldbedrag. “Dit had ik zeker niet zien aankomen. We zijn als bestuur heel dankbaar dat De Werf ons op deze manier steunt.” Het geld wordt besteed voor de aanschaf van een nieuwe wenteltrap, arbeid en allerlei andere voorzieningen die nodig zijn om de glijbaan (afkomstig van het Graaf Ottobad in Zutphen) te realiseren.” Een investering van 60.000 euro is veel geld maar een vergelijkbare nieuwe glijbaan kost zeker het drievoudige. We hebben ons zelf als doel gesteld om dit project met zo min mogelijk eigen middelen te financieren. Via donaties, crowdfunding en met de bijdrage van De Werf hebben we nu 46.000 euro ontvangen en ik hoop dat de teller nog verder gaat oplopen. Met behulp van een aantal vrijwilligers en diverse ondernemers uit Vorden en omgeving, een onmisbare schakel, zijn we al een heel eind gevorderd met de bouw.” Bij de opening van het nieuwe zwemseizoen wordt de glijbaan in gebruik genomen. “Dan gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, zegt Valster. “Inmiddels zijn we met ons volgende project gestart, de verduurzaming van ons energieverbruik. Op het dak van het paviljoen en de kleedruimtes willen we zo’n 125 zonnepanelen gaan plaatsen. Een noodzakelijke investering om onze energiekosten betaalbaar te houden.”

Voorbeeld
Henk Vaags voorzitter van de Stichting Veilingcommissie Vorden die de kringloopwinkel exploiteert deelde met plezier de cheques uit. “We hebben een prima jaar achter de rug, zo werd in november de hoogste maandomzet ooit behaald. En dat terwijl de kringloopwinkel slechts halve dagen geopend is.” De voorzitter is blij dat zoveel verenigingen financieel kunnen worden geholpen. “Ik vind het mooi om te zien dat men minstens zo blij is met een relatief klein geldbedrag.” Als voorbeeld werd genoemd de Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden die door de bijdrage de jaarlijkse tentoonstelling mogelijk kan maken. Kringloopwinkel De Werf telt ongeveer honderd vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk, daarom vloeit het overtollige geld terug naar maatschappelijke doelen.

De volgende verenigingen en organisaties ontvingen een financiële bijdrage:

- Dansgroep Ouderen Wichmond: 300 euro voor bijdrage zaalhuur;
- Vrijwilligers Wehmepark: 300 euro bijdrage prijzen bingo;
- Stichting AED Bronckhorst: 1.800 euro vernieuwen 2 AED’s;
- Sensire Wehmepark: 300 euro organisatie uitje bewoners;
- Kledinguitleen Vierakker/Wichmond: 500 euro bouwen website en opbergruimte;
- Pinetum de Belten: 1.250 euro sproeikoppen irrigatiesysteem;
- Cultuurfonds Vorden: 500 euro bevorderen leesplezier kinderen;
- Vrienden Dorpskerk Vorden: 2.500 euro aanschaf theaterlampen;
- De Hoge Voorde: 1.750 euro bijdrage ‘apenwand’;
- Basisschool De Kraanvogel: 1.750 euro aanschaf speeltoestel;
- Vrienden Hackfortse Windmolen: 600 euro tv-scherm voor informatie;
- Reanimatie & AED Training Gelre: 1.629 euro oefenpop en jassen;
- IKC de Garve: 750 euro aanschaf boeken schoolbibliotheek;
- Harmonie Vorden: 6.000 euro aanschaf basklarinet;
- VRTC: 3.500 euro aanschaf E-bike tandem;
- Zonnebloem afd. Vorden: 500 euro huren touringcar;
- Dorpsschool Vorden: 1.089 euro buitenspeelmateriaal kinderen;
- Zwembad In de Dennen: 12.500 euro extra glijbaan;
- Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden: 500 euro financiering tentoonstelling;
- Vordens Tennispark: 900 euro tennislessen basisscholen;
- De Lindesche Molen: 500 euro aanschaf vlaggenmasten;
- Zozijn Raadhuisstraat: 500 euro aanschaf voetbaltafel;
- Theater Onder de Molen: 500 euro aanschaf bedrijfspolo’s;
- Theater Onder de Molen: 800 euro geluidsinstallatie buiten;
- Stepping Stonen, villa Nuova: 395 euro spel dementerende ouderen;
- Vordens Mannenkoor: 1.250 euro tassen en stemoriëntatie;
- Heiligenbeeldenmuseum: 10.000 euro bijdrage nieuwbouw;
- Stichting Welzijn Vorden: 500 euro aanschaf Pr-materiaal;
- Dagbegeleiding Klimop: 500 euro organiseren uitje bewoners;
- Kranenburgs Belang: 1.500 euro aanschaf Boekenbar;
- Herdertjestocht Commissie: 535 euro aanschaf spulletjes tocht.

Voorzitter Henk Vaags deelde voor ruim 56.000 euro uit. Foto: Richard Stegers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant