Werk van Janneke Aalbers. Eigen foto
Werk van Janneke Aalbers. Eigen foto

Foto, film en video in de Dorpskerk Vorden

Cultuur

VORDEN - Kunstenaarscollectief JAS&Co exposeert van maandag 15 tot en met zaterdag 20 augustus met foto, film en video in de Dorpskerk Vorden aan de Kerkstraat 2-6 is Vorden. De expositie is open van 11.00 tot 16.45 uur. Toegang is gratis.

JAS bestaat uit Janneke Aalbers, Anneke Lubbers en Sandra van de Griendt en is sinds 2020 actief. Het collectief exposeert regelmatig om haar werk onder de aandacht van het kunstminnend publiek te brengen. Af en toe nodigt zij ook gastexposanten uit onder de noemer ‘&Co’, waardoor de exposities iedere keer weer anders zijn. Alle exposanten zijn lid van Fotografencollectief de Zutphense.

Janneke Aalbers komt uit Lochem en voor haar is het een uitdaging om de ervaring van een waarneming precies vast te leggen met haar camera. Een voortdurend leerproces: oog, hart en techniek op één lijn. Haar voorkeur gaat momenteel uit naar het fotograferen van landschappen, mensen in hun omgeving en portretten.

Anneke Lubbers uit Hantumhuizen is fotograaf en videograaf. Ze legt haar omgeving vast zoals deze is maar speelt ook graag met lijnen en kleuren. Met name op momenten dat de natuur van zich laat spreken en wonderlijke patronen schept. In de nabewerking zorgt zij voor een extra laag, zodat de beschouwer niet meteen begrijpt wat hij ziet. Daarnaast laat ze in haar werk ook graag de passie van anderen zien bij het uitoefenen van hun ambacht.

Sandra van de Griendt komt uit Warnsveld. Schoonheid en sfeer van het beeld staan voorop, zowel in haar foto’s als in haar tekeningen. Ze zoekt dat onder andere in details, vervreemdende beelden, schaduwen of spiegelingen; op straat, in de natuur of in een stilleven. Het lijnenspel, licht en structuren moeten een spannend beeld creëren dat verwondering oplevert. Juist in het creëren van soms onherkenbare beelden ligt haar kracht.

Gastexposant is de van oorsprong Apeldoorner René Nieuwenhuis en hij is actief als portretfotograaf. Zijn beelden zijn indringend, omdat hij meestal fotografeert met objectieven die ongebruikelijk zijn voor portretten. Ook laat hij vaak zwarte delen van de foto ‘dichtlopen’ omdat die er volgens hem niet toe doen en er daardoor meer nadruk komt op de persoon zelf.

Nieuwsgierig geworden? We zien je graag!

Werk van Anneke Lubbers. Eigen foto
Werk van Sandra van de Griendt. Eigen foto
Werk van René Nieuwenhuis. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord