De Schermerdansers. Foto: PR
De Schermerdansers. Foto: PR

Iesselschotsers vieren jubileum met Internationaal Folkloristisch Dansfestival

Cultuur

VORDEN - Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van Folkloristische dansgroep de Iesselschotsers uit Steenderen, organiseert zij van 14 tot en met 16 juli 2023 een Internationaal Folkloristisch Dansfestival in de gemeente Bronckhorst.

Een bonte mengeling van kleurrijke dansers en opzwepende muziek zal dit weekend te horen en te zien zijn, tijdens de verschillende optredens in het Kulturhus in Vorden.

De deelnemende groepen zijn onder andere: Ensemble Bojmija uit Noord Macedonië, Folk dance group Hopsani uit Estland, de Oekraïense zang en dansgroep Roesalka en Internationaal dansensemble Phoenix.

Als rode draad loopt het districtsfestival van district Oost van de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland (FFGN), door dit festival. Tijdens de verschillende voorstellingen zullen deze Nederlandse groepen de folklore uit hun eigen streek uitdragen.

Op zaterdagmiddag 15 juli is er van 14.00 tot 17.00 uur een Matinee-voorstelling in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden. Senioren, bewoners van zorginstellingen en organisaties kunnen deze middag bezoeken. Het Kulturhus is rolstoelvriendelijk.

De kaarten voor deze middag zijn 10 euro, dit is inclusief koffie/thee met cake en plaatsreservering. Deze kaarten kunnen besteld worden bij iesselschotsers@hotmail.com of telefonisch bij Herman Bouman, 06-51155376. Daarna komt een betalingsopdracht, waarna de kaarten zullen worden toegestuurd.

De Iesselschotsers hopen velen te mogen begroeten deze schitterende voorstelling.

De Hoolterdansers. Foto: PR
Dansgroep uit Noord Macedonie. Foto: PR
Dansgroep uit Diepenheim. Foto: PR
Dansgroep uit Noord Macedonië. Foto: Slobodan Malesev BOBICA
Internationaal dansensemble Phoenix. Foto: Harry Berger
Dansgroep uit Estland. Foto: PR
Dorsgroepen de Brookmoaten. Foto: PR
Dansgroep uit Estland. Foto: PR
Oekraïense zang en dansgroep Roesalka. Foto: Harry Berger

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord