Rudy Schennink geeft uitleg over de verzorging van een kalf. Foto: Sylke Nusselder

Rudy Schennink geeft uitleg over de verzorging van een kalf. Foto: Sylke Nusselder

Kalveropfokwedstrijd en pinkenrubriek KOC Bronckhorst

Landbouw

BRONCKHORST/WICHMOND - Voor de dertiende keer organiseert KOC Bronckhorst een kalveropfokwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met zestien jaar die ongeveer drie maanden voor een kalf willen zorgen. In deze tijd komt er tweemaal een jury thuis keuren en is er een centrale eindkeuring op zaterdag 19 augustus bij camping de Warnstee, Lankhorsterstraat 34 in Wichmond.

Pinkenrubriek
Na de vele enthousiaste reacties van voorgaande jaren, wordt ook dit jaar een pinkenrubriek georganiseerd. Deze rubriek is bedoeld voor liefhebbers vanaf veertien jaar die tijdens de centrale eindkeuring hun pink willen voorbrengen. De pink heeft tijdens de centrale eindkeuring de leeftijd van 1 tot 1,5 jaar. Anders dan bij de kalverkeuring, worden deze pinken niet thuis gekeurd. Voor de pinkenrubriek wordt op een ander, nader te bepalen, moment een instructiebijeenkomst georganiseerd.

Instructieochtend kalveropfokwedstrijd
Op zaterdag 27 mei wordt bij de familie Schennink aan de Michelstraat 26A te Zelhem een instructieochtend voor de kalverkeuring georganiseerd. Tijdens deze instructieochtend wordt uitleg gegeven wat precies de bedoeling is van de wedstrijd. Er wordt verteld over onder andere het toiletteren en het voorbrengen van het kalf en de veterinaire aspecten komen aan bod. De ochtend start om 10.30 uur en iedereen die mee wil doen aan de kalverkeuring is van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie, bekijk de Facebookpagina of de website. Wie nog vragen heeft of wie zich op wil geven voor de kalver- en/of pinkenkeuring, kan een mail sturen naar kocbronckhorst@gmail.com.


kocbronckhorst.wordpress.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant