De vele belangstellenden en sympathisanten van de stichting genoten van creatieve en ontspannende workshops, waaronder yoga-oefeningen voor de Lindesche Molen. Foto: PR

De vele belangstellenden en sympathisanten van de stichting genoten van creatieve en ontspannende workshops, waaronder yoga-oefeningen voor de Lindesche Molen. Foto: PR

Grote belangstelling voor Nepal in Vorden

Maatschappij

VORDEN - Ruim 120 mensen kwamen zondag naar de Ontmoetingsdag van Stichting Diyo Nepal bij de Lindesche Molen in Vorden. Diyo Nepal is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie ter ondersteuning van de veldwerkers in het district Dhading, in het midden gebergte van Nepal. Het echtpaar Ilse en Shiva Sapkota vormt de kern van een aantal veldwerkers; zij coördineren de verschillende ontwikkelingsprojecten.

De ontmoetingsdag, ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de stichting, was een culturele middag waarin typisch Nepalese gebruiken en gerechten centraal stonden. Shiva Sapkota, geboren en getogen in ‘De Achterhoek van Nepal’, trakteerde aan het eind van de middag iedereen op zijn favoriete gerecht: dal bhat. Een kruidige linzencurry met gestoomde rijst, die hij vaak drie keer per dag eet, zoals dat gewoon is in Nepal.
Zijn vrouw, Ilse Bennink, vertelde eerder die middag over de projecten die zij de afgelopen vijftien jaar met Shiva en andere veldwerkers heeft uitgevoerd. Tevreden keek ze terug op de toegenomen zelfredzaamheid van de 84 gezinnen met schoolkinderen die ze jarenlang ondersteunen. Het publiek was zichtbaar onder de indruk van de geduldige en persoonlijke aanpak van het echtpaar.

Workshops
De vele belangstellenden en sympathisanten van de stichting genoten van creatieve en ontspannende workshops, waaronder yoga-oefeningen voor de Lindesche Molen. En van singer-songwriter Lennet van der Wal die enkele liederen vertolkte geïnspireerd door de muziekprojecten met kinderen in Nepal. In de kraampjes gingen de kleurige en veelal vilten handwerkproducten grif van de hand. Deze producten vinden de laatste jaren ook grote aftrek in de Diyo-stand van boerderijwinkel De Vijfsprong. De opbrengsten daarvan gaan rechtstreeks naar de 84 schoolkinderen en gezinsondersteunende projecten in Nepal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant