Voor juni staat de foto van Gerdi Dimmendaal in de Vorden-Jaarkalender.

Voor juni staat de foto van Gerdi Dimmendaal in de Vorden-Jaarkalender.

VOV brengt Vorden-kalender uit

Maatschappij

Bankdirecteuren sluiten Feestmarkt VOV af

VORDEN – Hoogtepunt tijdens de Feestmarkt van de VOV op zaterdag 9 september wordt ongetwijfeld het afsluitende optreden van De Bankdirecteuren. Maar ’s middags zijn er ook allerlei feestelijke activiteiten waaronder Heel Vorden Bakt, Kids Living Statues en er wordt zelfs een echte Vorden-quiz gespeeld met leuke prijzen. Ook is vanaf die middag een Vorden-kalender te koop voor het goede doel.

Voor de zomervakantie deed de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) in het kader van haar 75-jarig bestaan een oproep om mooie foto’s van het dorp in te sturen. Oftewel, Het Perfecte Plaatje van Vorden. “We kregen zoveel foto’s gemaild dat we er wel een dagkalender van hadden kunnen maken”, zegt Carmen Rondeel van de Jubileumcommissie. Uiteindelijk zijn er prachtige twaalf foto’s geselecteerd die in de Vorden-Jaarkalender 2024 staan en die vanaf zaterdagmiddag 9 september te koop is op het Marktplein en later ook bij Bruna Vorden. Van een winters plaatje van Kasteel Hackfort van Willy Radstake tot een luchtfoto van Koningsdag in Vorden van Willem Schoo en een steenuiltje in de natuur van Gerdie Dimmendaal tot de zichtlaan bij Kasteel Vorden van Janny Eskes. De opbrengt van de kalender (7,50 euro) gaat naar een goed doel: de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem.

Feestmarkt
De activiteiten van de Feestmarkt vinden plaats op en rondom het Marktplein en starten om 13.00 uur. Zo is er het Kids Living Statues waar kinderen tussen de vijf en dertien jaar uit Vorden en omgeving aan mee kunnen doen als levend standbeeld. Opgave kan nog steeds via jubileumfeestvov@gmail.com.

Ook de Heel Vorden Bakt-kraam is de moeite waard om even te bezoeken en er wordt elk half uur een Vorden-quiz gespeeld waar de kennis van het dorp getoetst wordt en waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Aansluitend op de Feestmarkt is er - in diverse sets - van 17.00 tot 21.30 uur een optreden van de Vordense band De Bankdirecteuren met zoals al eerder, diverse gastoptredens. De horeca zal die dag en avond zorgen voor extra terrassen in het dorp. Dus gezellig dat gaat het zeker worden!

De foto van Ingeborg Roos prijkt in maart in de Vorden-Jaarkalender.
Jolanda Bleijenberg haar foto staat in mei in de Vorden-Jaarkalender.
Voor februari is de foto van Roy Huetink geselecteerd.
De foto van Willem Schoo staat in april in de Vorden-Jaarkalender.
De foto van Willy Radstake staat in januari in de Vorden-Jaarkalender.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant