Koningsdag 2024 begint zoals gebruikelijk met de aubade bij Het Kulturhus. Foto: Rob Schmitz

Koningsdag 2024 begint zoals gebruikelijk met de aubade bij Het Kulturhus. Foto: Rob Schmitz

Oranjevereniging Vorden druk in de weer met Koningsdagprogramma

Maatschappij

Nadrukkelijke oproep om lid/donateur te worden

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Oranjevereniging Vorden heeft het Koningsdagprogramma voor zaterdag 27 april 2024 grotendeels in de steigers staan. Het bestuur presenteert  op dinsdagavond 5 maart het totaaloverzicht van de festiviteiten, tijdens de algemene ledenvergadering bij De Herberg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. 

Het programma komt grotendeels overeen met dat van vorig jaar. Zo is bij Het Kulturhus de traditionele aubade, waaraan leden van Scouting David G. Alford Vorden, Harmonie Vorden en leerlingen van Indoor Sport Vorden hun medewerking verlenen. De officiële opening wordt uiteraard niet meer verricht door Marianne Besselink die sinds eind vorig jaar geen burgemeester van Bronckhorst meer is. Naar alle waarschijnlijkheid wordt die taak overgenomen door waarnemend burgemeester Marja van der Tas.
In de loop van de morgen starten vervolgens het vogelschieten en de oriëntatiefietstocht. En natuurlijk is er in de Dorpsstraat weer een kleedjesmarkt voor de kinderen en verzorgt Circus Lorelly een kinderprogramma in de grote zaal van het Kulturhus. Op de parkeerplaats van Hotel Bakker en in een gedeelte van de Dorpsstraat staan enkele kermisattracties en springkussens voor de kinderen. In de loop van de middag wordt er weer bingo gespeeld in De Herberg.
Nieuw dit jaar is dat leden van de vrijwillige brandweer Vorden ‘s middags in de Dorpsstraat demonstraties verzorgen. Aan het eind van de middag vindt de traditionele huldiging van het nieuwe Koningspaar plaats en wordt de eerste aanzet gegeven voor de Vordense Dorpskwis die Oranjevereniging Vorden, na het succes van vorig jaar, volgend voorjaar voor de tweede maal organiseert. Het Koningsdagprogramma 2024 eindigt ‘s avonds met een lampionnenoptocht en groots vuurwerk.

Reserves
Momenteel telt Oranjevereniging Vorden een kleine 600 leden/donateurs. Maar dat zouden er veel meer kunnen en moeten zijn. Voor slechts 12,50 euro per jaar is men al donateur en steunt men Oranjevereniging Vorden. “Hoe meer geld we in kas hebben hoe meer we kunnen organiseren. We snoepen momenteel veel van onze reserves. Maar als we op de huidige manier doorgaan kunnen we in de toekomst niet meer de activiteiten organiseren die we graag willen. Er is een sterke vergrijzing binnen ons donateurs/ledenbestand. Er komen maar weinig nieuwe donateurs/leden bij. Dus aan heel Vorden een nadrukkelijke oproep om ons toch echt financieel te gaan ondersteunen door lid of donateur te worden. Elke euro telt”, luidt de dringende oproep van voorzitter Claudet Huetink-Maalderink van Oranjevereniging Vorden aan haar plaatsgenoten. Het bestuur van Oranjevereniging Vorden bestaat verder uit Erik Vrolijk, Frank de Groot, Michiel Barink en Wim van Belzen.

Muziek
Op Koningsdag en ook Koningsnacht zorgen Eet-, drink- en feestgelegenheid De Herberg en Grand Bistro de Rotonde voor volop muziek. Op Koningsdag treden in de middag onder meer Duo Double, feestzanger Marcel en Jaman op evenals de Colourfull Musicband van Wieteke Schotsman uit Vorden met haar gastmuzikanten. ‘s Avonds is het de beurt aan de Alpha Band, Wesley Klein en dj Mike. Koningsnacht, op vrijdagavond 26 april, wordt muzikaal opgeluisterd door de Tributeband Gewoon André Hazes en dj Mike van Doorn.
Toegangskaarten voor vrijdagavond 26 april en zaterdagavond 27 april zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de Facebook pagina van De Herberg en De Rotonde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant