De tien goede doelen werden door een negental aanwezige ‘Juffen & Meesters’ van het Meestershuis bekend gemaakt. Foto: PR

De tien goede doelen werden door een negental aanwezige ‘Juffen & Meesters’ van het Meestershuis bekend gemaakt. Foto: PR  

Er was heel wat te kiezen bij het Meestershuis

Maatschappij

‘Verjaarsdagsgeld’ van 3652 euro eerlijk verdeeld over tien goede doelen

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Met een negental aanwezige ‘Juffen en Meesters’ en de top drie lijstjes van de overige medewerkers gedeeld via de groepsapp stond eigenaar René Jak van Grand Café het Meestershuis vorige week donderdagavond voor een moeilijke keus. Onder het genot van een borrel werden alle ‘Goede Doelen’ besproken die kandidaat waren voor een cadeautje van het jarige Meestershuis. Uiteindelijk werden tien goede doelen uitverkoren door Jak en zijn ‘Juffen & Meesters’.

“Wat was het verschrikkelijk lastig om een definitieve keuze te moeten maken uit de tientallen goede doelen die aangemeld waren. Neem het ons niet kwalijk als een bepaald goed doel er niet bij zat. Het kan namelijk ook zijn dat wij al een goed doel, stichting of vereniging sponsoren of in beeld hebben om te gaan sponsoren”, aldus René Jak na de uiteindelijke keuze van de tien goede doelen die elk 365.20 euro ontvangen.
René Jak had een korte rekensom vastgesteld dat hij vanaf de dag van opening op 1 maart 2014 zijn Grand Café tien jaar, precies 3652 dagen, met strakke hand, maar bovenal met veel plezier had geëxploiteerd. “En dat aantal dagen heb ik omgezet in euro’s die ik aan tien goede doelen wilde schenken. Totaal goed voor 3652 euro.” In Vorden waren Stichting zwem- en recreatiebad In de Dennen, het Vordens Mannenkoor, Dagbegeleiding Sensire Klimop, Stichting Kindermiddag Vorden en Zorgboerderij Groot Windenberg de gelukkigen. Maar ook buiten Vorden kregen stichtingen het verjaardagscadeautje van het Meestershuis. De donatie van 365,20 euro kwam ook goed terecht bij Still Fotografie, Tour du Als, Stichting voor Toegang, Spoenk, en Let’s Beat NF.

Zo biedt Stichting Still Fotografie aan families kosteloos een fotoreportage aan van een ernstig ziek kind of ouder. Tour du ALS wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS en Stichting voor Toegang zet zich in niet alleen voor rolstoelgebruikers maar ook voor mensen met een visuele of auditieve handicap. Stichting Spoenk is er voor kinderen/jongeren tot circa 30 jaar ongeacht of zij een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke, meervoudige handicap of chronische ziekte hebben, voor hun broers, zussen en hun ouders en Stichting Let’s Beat NF houdt zich bezig met kinderen die geboren worden met neurologische aandoening. De gegevens van de tien goede doelen worden nu verzameld en zij zullen vervolgens het toegezegde bedrag overgemaakt krijgen.

Bedanken
De tweede tien jaar van het Meestershuis zijn ondertussen met een bijzonder druk en zonnig weekend afgetrapt en René Jak wil bij deze iedereen bedanken voor de leuke attenties, bloemen, kaarten, maar uiteraard ook voor alle terloopse felicitaties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant