De Vordense vrijwilligers geven tijdens de oefenavond ook informatie over de prachtige maatschappelijke uitdaging bij de brandweer Foto: PR

De Vordense vrijwilligers geven tijdens de oefenavond ook informatie over de prachtige maatschappelijke uitdaging bij de brandweer Foto: PR

Brandweer Vorden op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Maatschappij

VORDEN - Het vrijwilligerskorps van de Vordense brandweer telt momenteel twintig actieve vrijwilligers. Enkelen van hen gaan op termijn ‘afzwaaien’. Om daar op voor te sorteren is het Vordense korps onder aanvoering van postcommandant Dennis Hekkelman op korte termijn op zoek naar nieuwe collega’s.

Door Jan Hendriksen

“Een opleiding tot brandweerman/vrouw neemt ruim twee jaar in beslag. En daarom zijn we nu al zoek naar versterkingen om ons korps op termijn op peil te houden”, zo verklaart Hekkelman de zoektocht die ondersteund wordt vanuit de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland. De Vordense vrijwillige brandweer mikt op mannen of vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en/of werken in Vorden. “We hebben vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn. Mensen die willen werken in een team, die bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden”, zegt Dennis Hekkelman. Ook mensen die in ploegendienst werken zijn welkom. Hekkelman: “De functie van vrijwilligers is ook prima uit te voeren door mannen en vrouwen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als men overdag slechts enkele uren beschikbaar is, bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn.”
Tijdens de wekelijkse oefenavond op de maandag kan men vrijblijvend eens meedoen. De Vordense vrijwilligers geven dan meer informatie over de prachtige maatschappelijke uitdaging bij de brandweer. “Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. We zijn er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. We treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. En hiervoor bieden we natuurlijk goede opleidingen en oefeningen”, aldus de Vordense brandweercommandant.

Gemotiveerd
Centraal in dat alles staat dat men in staat is om mensen in noodsituaties te helpen. Hekkelman. “Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren. De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.” De brandweerpost van Vorden beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoge kwaliteit.

Koningsdag
Tijdens Koningsdag verzorgt Brandweer Vorden op uitnodiging van Oranjevereniging enkele demonstraties in de Dorpsstraat. “‘s Middags zullen we ons op spectaculaire wijze aan het Vordense publiek presenteren. We willen onszelf namelijk meer laten zien aan Vorden. Zo brachten we vorige week een bezoek aan school De Hoge Voorde. En dat leverde leuke reacties van de kinderen op”, zo laat Hekkelman tot slot weten.

Contact
Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij de Vordense brandweer of eerst meer informatie wil kan contact opnemen met Dennis Hekkelman via het e-mailadres d.hekkelman@vnog.nl of tel.06-2308 8127.

Tijdens de wekelijkse oefenavond op de maandag kunnen belangstellenden vrijblijvend een keertje meedoen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant