De vier jubilarissen. Foto: AchterhoekFoto.nl/Marja Sangers-Bijl
De vier jubilarissen. Foto: AchterhoekFoto.nl/Marja Sangers-Bijl

Jubilarissen gehuldigd tijdens buitenconcert van Jubal

Muziek

VIERAKKER - Mooi zonnig weer, een uitstekende locatie en een hoop publiek. Het waren de perfecte ingrediënten voor een mooi concert van Muziekvereniging Jubal uit Vierakker/Wichmond. In de pastorietuin van de Rooms-Katholieke kerk van Vierakker speelde de muziekvereniging een mooi Engels - Frans programma.

Door Carsten Flokstra 

Jubal begon de middag met ’The Dambusters’ waarna het daarna overging op de swing en jazz van Glenn Miller en Benny Goodman. Jubal eindigde voor de pauze met de Radio Oranje Medley.

Voordat de pauze begon was het tijd om de jubilarissen te huldigen. Allereerst was het de beurt aan Bennie Wiecherink, die gehuldigd werd voor 70 jaar muzikant. Bennie werd toegesproken door zijn kleinzoon Thijs Eggink met mooie anekdotes over het samen muziek maken bij Jubal. Bijzonder is dat Bennie naast 70 jaar muzikant ook al 70 jaar lid is van Muziekvereniging Jubal Vierakker/Wichmond.
Daarna volgde Tonny Tijssen die door voorzitter Jeanette Altena in het zonnetje werd gezet. Tonny heeft zich jaren ingezet voor de muziekvereniging en is ook maar liefst al 70 jaar muzikant. Na een mooie toespraak ontving hij van Jeanette de bijpassende insigne.
Als derde werd Phons Sueters gehuldigd, hij is 65 jaar muzikant. Phons begon als kleine jongen zijn muzikale avontuur bij Muziekvereniging Jubal Vierakker/Wichmond en is een paar jaar geleden weer teruggekomen bij de vereniging. Ook hij ontving de bijpassende insigne en werd toegesproken door de voorzitter.
Als laatste was het de beurt aan Thijs Eggink die gehuldigd werd voor 12,5 jaar muzikant. Iets wat slechts van de laatste jaren is. Vroeger werden mannelijke muzikanten namelijk alleen bij 25 jaar gehuldigd. Hij werd toegesproken door de voorzitter van de vereniging en ontving een bijpassende insigne.

Daarna brak de pauze aan waar het eten en drinken werd verzorgd door Grand Café Bij Ludger wie ter ere van het thema Engelse en Franse gebakje hadden gemaakt. Na de pauze vervolgde Jubal met het Franse programma met onder andere muziek van Edith Piaf en Charles Aznavour, met als slotstuk Folies Bergeres, een stevige Franse mars. Het was een geslaagde middag en een mooie afsluiting van het muzikale seizoen.


Zie AchterhoekFoto.nl voor een fotoreportage

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord