Cappella Bronckhorst in het theater van Theetuin Vierakker. Foto: Freddie Nauta
Cappella Bronckhorst in het theater van Theetuin Vierakker. Foto: Freddie Nauta

Midzomernachtsdroom in Theetuin Vierakker

Muziek

VIERAKKER - Op zaterdag 3 juni, om 20.00 uur en zondag 4 juni, om 15.00 uur zingt en speelt Capella Bronckhorst de Shakespearevoorstelling Midzomernachtdroom in het openluchttheater van Theetuin in Vierakker. Het koor zingt achttien prachtige Engelse liederen gecomponeerd door tijdgenoten van William Shakespeare en moderne componisten die zich lieten inspireren door de teksten en thema’s van Shakespeare.

De liederen vormen een voorstelling met een verhaal dat wordt verteld door acteur Donat Ontskul. William Shakespeare en tijdgenoten grepen met hun thema’s en werken terug op de klassieke oudheid. Zo werden de Griekse tragedies opnieuw gebruikt. In de Griekse tragedie wordt het lot van de mens op dramatische wijze ten tonele gevoerd. Het gaat over de moedige, heldhaftige mens die zich in allerlei avonturen stort en ondanks alle inspanningen en strijd verkeerde keuzes maakt en door zwaktes of ongelukkige omstandigheden het deze mens toch fataal worden. Denk aan Romeo en Julia, Hamlet, King Lear. Naast deze hoofdpersoon is er ook altijd een koor. Een groep zangers of sprekers die fungeren als de wereld rondom die commentaar geven, afkeuren en troosten. Grote thema’s als macht, onmacht, liefde, haat, jaloezie en wanhoop komen langs. In de voorstelling is het thema Liefde in de liederen en verhalen centraal gesteld. Shakespeare speelde als geen ander met de illusie en betovering. Bosfeeën met hun listen en toverkracht zorgden in Midzomernachtsdroom voor verwarring. 

De voorstelling in de Theetuin staat dan ook in het licht van betovering en bedwelming. Wandelend door de tuin kan het publiek plots de klanken horen van muzikanten, de sterke geur ruiken van de zomerbloeiers, soms een tweetal zien staan tussen de bomen en een gedicht voorgedragen horen. Is dit echt, of is dit een droom?


Cappellabronckhorst.nl

Acteur Donat Ontskul. Foto: Machiel Hulster

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord