Stel haalt kerstboom uit de kerstboomgaard. Foto: PR

Stel haalt kerstboom uit de kerstboomgaard. Foto: PR

Plant je kerstboom terug bij de kerstboomgaard

Natuur

VIERAKKER/ZUTPHEN - Bij de kerstboomgaard op een perceel ter hoogte van de IJselweg 13 in Vierakker staat duurzaamheid voorop. Je koopt één keer een kerstboom met kluit en daarna ben je met een abonnement elk jaar verzekerd van een gezonde kerstboom in huis. Deze kerstboom wordt in de regio geteeld en zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen verzorgd. Je boom bestellen gaat via de website, het ophalen kan nog op 14 of 17 december tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kerstboom kiezen
Bij de kerstboomgaard kun je kiezen uit zeven soorten kerstbomen, van babyboompje tot potgekweekte junior van 1.5 meter. Daarbij neem je een abonnement op de verzorging van je boom, omdat het volgens de initiatiefnemers Niels Hartvelt en Maaike Schoenmaker echt niet nodig is om bomen na één kerst te vernietigen. “Dat kan anders! Het is onze droom om dit hele stuk land vol te zetten met kerstbomen die anders de versnipperaar ingaan of op de brandstapel terecht komen. Het project wordt gefinancierd door de abonnees.”

Kerstboom terugplanten
Na de feestdagen kun je samen met Niels of Maaike je kerstboom weer in de grond zetten op één van de plantdagen op 14 en 15 januari 2023. Parkeren kan op de parkeerplaats bij de Theetuin Vierakker. “Wij houden het jaar rond voor je in de gaten wanneer je boom mest of water nodig heeft! Je kunt hem dan elk jaar weer komen uitgraven.” Deze methode biedt bovendien boomgarantie: elk jaar gegarandeerd een boom! Dat krijg je nergens. De kerstboomgaard is een uniek project in de regio, met als doel om zo veel mogelijk bomen terug te planten na de kerst. “We gaan proberen om álle bomen met kluit uit Zutphen e.o. terug te planten. Op 11 januari staan we daarom bij de inleverpunten van de gemeente Zutphen om kerstbomen tot 1.8 meter apart te zetten.” Een boom doneren kan ook, in de tweede week van januari. Kom je dan meehelpen op 11, 14 of 15 januari? Neem je spade mee en sluit je aan. Aanmelden kan via info@kerstboomgaard.nl.


kerstboomgaard.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant