Afbeelding

Tuinen Wildenborch opengesteld

-

Wildenborch - Voor de laatste keer dit jaar worden de tuinen van de Wildenborch opengesteld en wel op zondag 16 augustus. Tegelijkertijd herdenken wij de 175e sterfdag van de meest bekende bewoner van de Wildenborch, de dichter A.C.W. Staring die leefde van 1767-1840.

Een uitgezette route leidt u door de verstilde tuin met haar vele mooie plekjes en verrassende doorkijkjes. Naast de eeuwenoude bomen, de waterpartijen en de bruggen, komt u ook langs de dahlia slinger, die volop in bloei staat. Alle tuinbeelden zijn recent gereinigd en gerestaureerd. Een groot project dat aan het eind van dit jaar wordt afgerond. Het schitterende resultaat is nu al te bewonderen. Speciaal voor jonge kinderen speelt er een kabouterverhaal langs de route over Koning Sassafras en zijn kabouters.

Bijzondere publicatie
Om ca. 11.30 uur zal, vanwege de 175e sterfdag van A.C.W. Staring, het eerste exemplaar worden aangeboden van de bijzondere publicatie 'Dichter bij de Graafschap'. In deze bundel schetsen gedichten, zeer korte verhalen en foto's een actueel beeld van het gebied waarin de dichter Staring destijds vertoefde.

Tijdens de aanbieding van het boek zal er vanuit de tuinkamer worden gemusiceerd en gezongen uit een liedboek met door Staring geschreven en deels door hem gecomponeerde zangstukken. Enneke Schekman en Esther Scheerder, samen het Duo 'Mezzo-Piano', vertolken deze liederen waarschijnlijk voor het eerst sinds de dagen van de grote dichter. In de loop van de middag zullen deze liederen nog een keer worden gezongen. Daarnaast zullen enkele van de schrijvers voordragen uit eigen werk, zodat wellicht iets van de sfeer van weleer van dit oude Huis met zijn rijke historie en prachtige tuin kan worden opgeroepen.

Theeschenkerij
In de theeschenkerij bij het koetshuis zijn koffie, thee, limonade en allerlei lekkernijen verkrijgbaar, waaronder de inmiddels fameuze 'Wildenborchers'. De toegang bedraagt € 5,-; kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeren auto's € 1,50; fietsers gratis. Honden kunnen niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd.

Buitenplaats de Wildenborch, Wildenborchseweg 20, Vorden.


www.wildenborch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant