Afbeelding

Klaar voor de financiële wereld met Wft

Partnerbijdrage

Een baan in de financiële wereld, dat is iets waar je best trots op mag zijn. Je helpt mensen de hele dag bij het maken van slimme keuzes over hun geld. Of het nou gaat om verzekeringen, hypotheken, pensioenen of beleggen, jij staat altijd klaar met goed advies. Maar voordat je als adviseur aan de slag mag, moet je eerst bewijzen dat je echt verstand van zaken hebt. En daar heb je een Wft diploma voor nodig.

Waar staat Wft voor?

Wft staat voor Wet op het financieel toezicht en deze wet vormt de kern van financieel advies. Want het bepaalt waar je als financieel adviseur allemaal aan moet voldoen. Dat is best logisch want je wilt natuurlijk niet dat iemand zomaar wat roept over jouw geld. Met een Wft diploma laat je zien dat je echt weet waar je het over hebt.

Wat voor Wft opleidingen zijn er?

Er zijn verschillende Wft opleidingen. Welke je nodig hebt, hangt af van het soort advies dat je wilt geven. Wil je alles weten over verzekeringen? Of ben je meer een hypotheekexpert? Of misschien wel een echte pensioenspecialist? Voor elk wat wils. Kies gewoon het diploma dat het beste past bij wat jij leuk vindt en waar je goed in bent.

Hoe kun je een diploma halen?

Het halen van een Wft-diploma is best een uitdaging. Je moet flink aan de bak en het vraagt zeker om doorzettingsvermogen. Maar gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen. Er zijn speciale opleidingen, zoals bij Lindenhaeghe, waar ze je met het hele proces helpen. Van complete lesprogramma’s tot oefentoetsen en persoonlijke begeleiding, ze hebben alles in huis om jou te laten slagen. En het mooie is: je kunt vaak in je eigen tempo studeren en soms krijg je zelfs een slagingsgarantie. Dat is wel zo prettig!

Bijblijven met PE examens

Omdat de financiële wereld continu verandert moet je er wel rekening mee houden dat je je regelmatig bijschoolt. Elke keer zijn er wel weer nieuwe regels, producten of inzichten waar je als adviseur iets mee moet. Bijblijven is dus echt een must. Daarom heb je ook vaak elk jaar zo’n PE-examen. En met de juiste opleiding is dat echt geen probleem.

Neem de stap met Wft

Kortgezegd is een Wft-diploma is eigenlijk gewoon een must als je iets wilt bereiken als financieel adviseur. Het is wel even doorzetten, maar het is het dubbel en dwars waard. Want als jij straks mensen echt verder kunt helpen met hun geld, dan geeft dat echt voldoening.

Dus als jij ook een mooie baan wilt waar je elke dag het verschil kunt maken, twijfel dan niet langer. Begin gewoon met jouw Wft opleiding. Het is de eerste stap op weg naar een glanzende carrière in de financiële wereld. Een carrière waar je later trots op terug kunt kijken. Wie weet groei je wel uit tot de integere adviseur die de financiële levens van klanten compleet kan veranderen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Lindenhaeghe. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant