In de avondzon genieten van de diverse orkesten van de Harmonie. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
In de avondzon genieten van de diverse orkesten van de Harmonie. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Zomeravondconcert Harmonie afsluiting van seizoen

Algemeen

Vorden - Donderdagavond 7 juli 2016 werd door Harmonie Vorden het muzikale seizoen 2015-2016 afgesloten met het zomeravondconcert op het Dorpsplein in het centrum van Vorden.

Klokslag 19.30 opende voorzitter Wout Dekkers het concert en werden de belangstellende welkom geheten. Vele bezoekers hadden een plaatsje gevonden op het daarvoor ingerichte terras voor restaurant de Rotonde. In de avondzon en met een ideale temperatuur werd het concert door het harmonieorkest onder leiding van Berjan Morsink geopend met de mars Mont La Ville en vervolgens voortgezet met een selectie uit de liedjes van Lionel Richie. Vervolgens maakten de leden plaats voor het opleidingsorkest van Harry ten Brinke. Met ondersteuning van enkele leden van het harmonieorkest werden door de jeugdleden van harmonie Vorden een drietal nummers ten gehore gebracht. Het harmonieorkest vervolgde het concert met een paso doble Churumbelarias en muziek van Leonard Bernstein met een selectie van muziek uit de West side Story. Daarna nam de slagwerkgroep het stokje over en werden onder leiding van Patrice van Schie een drietal bewerkingen voor melodisch slagwerk ten gehore gebracht. De slagwerkgroep van harmonie Vorden werkt sinds augustus 2015 samen met SMD uit Doetinchem. Met deze samenwerking is het repertoire uitgebreid met melodische werken. Het concert werd vervolgd door het harmonieorkest met On my Way uit de tekenfilm Brother Bear en muziek van de componist John Williams. Verschillende thema's van filmmuziek die hij geschreven heeft, kwamen voorbij zoals E.T., Jaws en Star Wars. De slagwerkgroep liet vervolgens een bewerking horen van Mu little Lady, de Eurovisiemars en Eloise.
Het concert werd afgesloten met een selectie van de liedjes van Ramses Shaffy. In het slotwoord van de voorzitter werden donateurs bedankt voor hun financiële bijdrage en de bewoners van Vorden voor hun bijdragen in de slaatjes- en oliebollenactie en de collecte voor het Prins Bernhardcultuurfonds.

25 augustus vangt het nieuwe seizoen 2016-2017 weer aan. Vanaf dan wordt er gerepeteerd voor het najaarsconcert op 29 oktober in de Dorpskerk van Vorden, waarbij de harmonie samen met twee solisten optreedt, te weten Diederik Ornee op klarinet en Annelies Vrieswijk op saxofoon. Dit zal tevens het afscheidsconcert van de dirigent Berjan Morsink zijn, die na tienjarig dienstverband op zoek gaat naar een ander orkest in de regio. Inmiddels is een sollicitatieprocedure voor een nieuwe dirigent gestart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant