Burgemeester Marianne Besselink met mevrouw Aalderink. Foto: GinoPress
Burgemeester Marianne Besselink met mevrouw Aalderink. Foto: GinoPress

Terrein heet voortaan het Henk Aalderink Plantsoen

Algemeen

Vorden – Het omliggende terrein rondom de zondagmiddag in gebruik genomen gerenoveerde muziekkoepel aan de Enkweg is omgedoopt tot het Henk Aalderink Plantsoen. Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst onthulde samen met mevrouw Aalderink het bord met daarop de naam van de vorig overleden burgemeester. Henk Aalderink was van 2005 tot 2015 burgemeester van de gemeente Bronckhorst. In 2015 overleed hij op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Door Jan Hendriksen

De onthulling van het naambord en de ingebruikname van de gerenoveerde muziekkoepel was uitermate sfeervol. Mede met dank aan de Vordense band De Bankdirecteuren. Zij hadden de primeur om als eersten in de gerenoveerde muziekkoepel op te treden met als speciale gast de 81-jarige Vordenaar Johan Stapper (alias John F. Stepper) die met zijn optreden de menigte in vervoering bracht. Dergelijke initiatieven smaken dan ook duidelijk naar meer. Er ontstond direct al een heus festivalsfeertje rondom de koepel dat gekscherend al als het nieuwe 'Koepelstock' werd omschreven. Verwijzend naar het legendarische 'Woodstock' festival dat in 1969 in Amerika plaatsvond.

De muziekkoepel en het omliggende terrein werden in de afgelopen maanden flink opgeknapt mede op initiatief van Vordenaar Harry Jansen. Ten behoeve van de renovatie werd door diverse acties, schenkingen en donaties 41.000 euro bij elkaar gebracht. Voordat de nieuwe naam van het plantsoen werd onthuld werd er door bestuurslid Pim van Zeeburg van Stichting Muziekkoepel Vorden (SMV) middels een hoogwerker een windvaan boven op de koepel geplaatst. "Dit is voor ons de kers op de taart", aldus een opgetogen voorzitter Harry Jansen van SMV.

Hierna hadden Lonne en Noor van Zeeburg de eer om het lint door te knippen dat de toegang tot de muziekkoepel mogelijk maakte. En tot slot mocht Diego van Malsen (19) uit Vorden een voetbal vanuit het stoeltje van de kabelbaan in de nieuwe pannakooi gooien. Want de Vordense jeugd werd ook nadrukkelijk betrokken bij de renovatie van de muziekkoepel en het terrein rondom de koepel. Als wens hadden de jongeren laten weten een pannakooi te willen hebben in te kunnen voetballen. De gemeente Bronckhorst reikte de jongeren de hand toe.

'Opzichter'
Als 'opzichter' en buurtbewoner van de koepel en het terrein roemde Gerrit Koerselman (70) de voortvarendheid waarmee de stichting in het afgelopen jaar aan de slag was gegaan."Toen wij als direct betrokken buurt vorig jaar augustus in de muziekkoepel 'oude stijl' werden uitgenodigd om deelgenoot te worden van de plannen die het stichtingsbestuur met onze muziekkoepel had, konden wij en vele met mij niet bevroeden dat deze prachtig gerenoveerde muziekkoepel het resultaat zou zijn. Natuurlijk waren er vragen en opmerkingen van onze zijde. Lukt dit allemaal wel? Voorzitter Harry Jansen sprak toen de inmiddels gedenkwaardige woorden: Als wie het geveul hebben dat wie aan een dood peerd trekken hadden wie jullie niet eens deelgenoot gemaakt van onze plannen."

'Duzend maol dank'
Gemeente, sponsors, donateurs, jeugd en de vele vrijwilligers. Gerrit Koeselman heeft ze bijna dagelijks bezig gezien bij de koepel. "Zij zijn alle door het stichtingsbestuur enthousiast gemaakt om in ons aller belang dit prachtige project in deze vorm gestalte te geven. Geweldig wat een grote saamhorigheid en betrokkenheid. Hartelijk dank hiervoor. Gefeliciteerd buurt met deze prachtige aanwinst en laten we het mooi blijven houden. Gefeliciteerd Vorden met dit nieuwe 'ijkpunt' en maak er goed gebruik van. Het bijzondere is dat het een plek is geworden voor alle generaties, voor iedereen. Het stichtingsbestuur Muziekkoepel Vorden heeft het waar gemaakt. En om met de woorden van voorzitter Harry Jansen te spreken zou ik zeggen: Duzend maol dank!"


Burgemeester Marianne Besselink onthulde samen met mevrouw Aalderink het naambord. Foto: GinoPress


De Bankdirecteuren hadden de primeur om als eersten in de gerenoveerde muziekkoepel op te treden. Foto: GinoPress

Mevrouw Aalderink onthult het naambord. Foto: GinoPress
Burgemeester Marianne Besselink met mevrouw Aalderink. Foto: GinoPress

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord