Bart Roenhorst uit Hengelo wordt keurig vijftiende. Foto: Henk Teerink

Bart Roenhorst uit Hengelo wordt keurig vijftiende. Foto: Henk Teerink

Koningsdag was racedag voor IDC-coureurs

Sport

ASSEN - Waar velen bezig waren met koningsspelen, feesten en dansen stond in Assen de tweede ronde van het international Dutch championship op het programma. Want op zaterdag 27 april werden op het TT Circuit in Assen de punten verdeeld voor het kampioenschap. Ook veel regionale deelnemers verschenen aan de start, onder meer uit Vorden en Hengelo.

Door Damon Teerink

De weersomstandigheden waren niet verkeerd, met lichte lente temperaturen en een zonnetje dat zich regelmatig liet zien. In de ochtenduren reed elke klasse twee kwalificatietrainingen, zodat iedereen zich optimaal kon voorbereiden op de wedstrijd in de middag. Er werd gereden in de Dutch Supersport en Superbike en de Dutch ProClass 600 en 1000. Hierdoor kon iedereen genieten van een vol programma en mooie races en dat alles met een oranje tintje.

De lokale helden uit Vorden en Hengelo kwamen uit in diverse klassen. Zo stond het Hengelose Performance Racing Team Achterhoek aan de start met rijders Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Wesley Ankersmid. Maar ook Bart Roenhorst en Tom Kreunen waren van de partij in de Drentse hoofdstad. Wie ook niet mochten ontbreken waren de gebroeders Bikkel en de kersverse voorzitter van de Hamove Hessel Lubbers

Wisselende prestaties
Rond de klok van half twee gingen de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van de dag. Hierbij mocht de Dutch ProClass 600 het spits afbijten. De eerste rijder uit de gemeente finishte als vijftiende. Dat was Tom Kreunen op zijn Yamaha YZF-R6 machine met daarachter Arjan Bikkel op een twintigste plek. Bart Roenhorst uit Hengelo viel in de slotfase van de wedstrijd uit.

In de Dutch ProClass 1000 kwam Niels Bikkel sterk voor de dag. Hij wist zich goed te mengen in het grote deelnemersveld en vocht gedurende race voor de punten. De Yamaha-coureur passeerde de finish als twaalfde, een resultaat waarmee hij tevreden kan zijn.

Val
Hengelose deelname was er ook in de Dutch Supersport categorie met Wesley Ankersmid en Hessel Lubbers. Helaas kwam Ankersmid halverwege de wedstrijd ten val. Hij bleef hierbij gelukkig ongedeerd maar het was niet het resultaat waarop hij gehoopt had. Ook Lubbers haalde de eindstreep niet. Performance Racing Team Achterhoek rijder Ilja Caljouw eindigde in deze wedstrijd als twaalfde. Dat was voor hem een goede opsteker voor de Road Races in Hengelo over twee weken.
Jorn Hamberg uitkomend voor het Hengelose raceteam kende ondanks problemen in de kwalificaties een goede wedstrijd. Technische problemen en regen zorgden ervoor dat Hamberg achteraan moest beginnen. Hij maakte echter een sterke inhaalslag gedurende de race en stuurde zijn Kawasaki Superbike machine naar een negende plek. Dit geeft de coureur en het team vertrouwen voor hun thuisrace in Hengelo.

Over drie weken is het IDC-kampioenschap wederom te gast op het TT Circuit in Assen voor de derde raceweekend van dit seizoen. Maar eerst zal een delegatie uit het IDC richting Hengelo gaan voor hun thuiswedstrijd op de Varsselring tijdens de jaarlijkse Road Races.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant